29.05.2018

Glasbena konferenca: Mednarodne perspektive slovenske glasbe

Mreža NIMPE, Društvo ŠKUC in SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center vljudno vabijo na konferenco Mednarodne perspektive slovenske glasbe, ki bo v torek, 5. junija, ob 16. uri na SIGIC, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana

SIGIC

NIMPE

Konferenca bo del programa mreže NIMPE - Network for the Internationalization of Music Producers in Europe, katere ustanovni član je ŠKUC. Konferenca bo obsegala predstavitev idejnih zasnov za vzpostavitev slovenske glasbene pisarne (music export office), dve okrogli mizi s predstavniki nacionalnih teles ter predstavniki slovenske glasbene scene. Sledila bo predstavitev mreže NIMPE ter razglasitev slovenskih zmagovalcev natečaja NIMPE Music Factory, ki bodo nastopili  na festivalu in konferenci Linecheck v okviru tedna glasbe v Milanu novembra 2018.

Program konference:

16:00 - Music Slovenia

Predstavitev idejnih zasnov za vzpostavitev slovenske glasbene pisarne oz. music export officea, za strateško načrtovanje in spodbujanje širjenja slovenske glasbe v mednarodni prostor. Ogledali si bomo koga vse lahko pisarna vključuje ter kakšne koristi lahko vsem vpletenim prinese. Izpostavili bomo nekaj primerov dobrih praks na domačih tleh ter predstavili nekaj tovrstnih organizacij iz tujine.

Predstavitev vodi: Peter Baroš, SIGIC


16:45 - Pogovor s predstavniki nacionalnih resorjev in organizacij

S kakšnimi inštrumenti razpolaga Slovenija za predstavljanje in promocijo slovenske kulture in umetnosti v mednarodnem prostoru? V kakšni obliki se lahko vključijo v aktivnosti, ki kot prednostni cilj postavljajo trajno in kontinuirano prisotnost slovenske glasbe v tujini?

Gostje:
mag. Kristina Plavšak Krajnc - direktorica Urada Republike Slovenije za komuniciranje
Katarina Culiberg - vodja Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje Ministrstva za kulturo
Mika Cimolini - vodja programa Centra za kreativnost

Moderator: Peter Baroš, SIGIC


17:45 - Pogovor s predstavniki slovenske glasbene scene

Kakšne poglede do vzpostavitve slovenske glasbene pisarne goji domača glasbena scena? Kateri so primeri dobre prakse predstavljanja slovenske glasbe v tujini? Kako lahko mednarodno uveljavljanje slovenske glasbe pozitivno vpliva na domač glasbeni trg? Kakšno vlogo lahko pri tem odigrajo mediji?

Gosti:
Nikola Sekulović - glasbeni profesionalec
Andraž Kajzer - programski direktor MENT Ljubljana
Jernej Sobočan – glasbeni urednik na Valu 202


18:30 - Predstavitev mreže NIMPE in razglasitev zmagovalcev natečaja NIMPE Music Factory

NIMPE - Network for the Internationalization of Music Producers in Europe je evropska mreža strokovnjakov iz glasbenega sektorja širom kontinenta, katerega namen je ustvariti močnejšo in bolj povezano mrežo glasbenega sektorja. Izvedeli bomo kakšna sta vloga in poslanstvo NIMPE ter na kakšen način lahko imajo od nje korist slovenski glasbeniki, ki se pripravljajo na mednarodni preboj. Sledila bo razglasitev zmagovalcev natečaja NIMPE Music Factory, ki bodo novembra 2018 nastopili na mednarodnem glasbenem festivalu in konferenci Milano Music Week v Milanu.

Predstavitev in razglasitev vodi: mag. Miran Šolinc, ŠKUC