27.11.2018

SpevSLAM tudi pri nas

Projekt, pri nas imenovan spevSLAM, ki je v Ameriki že poznan in uveljavljen dogodek (songSLAM) in se širi tudi po svetu, z idejno vodjo in licenčno uporabnico Thereso Plut, ter so-organizatorjem Zavodom Per Artem, prihaja tudi v Slovenijo.

SIGIC

SpevSLAM tudi pri nas

Prvi slovenski spevSLAM je edinstvena priložnost za novo nastajajoče skupine – skladatelje in izvajalce klasične glasbe (duo, če je skladatelj pianist, oz. trio, če je pianist tretja oseba), da premierno predstavijo nove samospeve, pisane izrecno za ta dogodek ter tekmujejo za denarne nagrade. Organizatorji želijo s tem projektom povečati zanimanje za samospev. Poudarjajo tudi, da na ta način želijo spodbuditi nastanek obilice novih samospevov in končno vzpostaviti tudi dialog med skladatelji in izvajalci.

Vsaka skupina bo predstavila nov samospev v slovenskem jeziku, v trajanju do 5 minut. Glasujoče občinstvo bo v tradiciji SLAMa glasovalo za svoje favorite in podelilo denarne nagrade. Gre predvsem za sproščen dogodek, na katerem bodo poslušalci lahko ob pijači poslušali "novo" glasbo, glasovali za svoje favorite, se pogovarjali o tem kaj so slišali in si izmenjavali ideje, mnenja in preživeli lep večer.

Po izvedbi bodo skladbe tudi izdali v tiskani obliki. Zanimiv je tudi način prijave. V torek, 29. januarja 2019 natanko ob 18.00 se odprejo prijave. Možnost nastopa dobi prvih deset prijavljenih. Dodatno bo izbranih pet skupin, ki bodo v primeru odpovedi nadomestile že izbrano skupino.

Dogodek bo v torek, 26. marca 2019, ob 19.30 uri v Viteški dvorani Križank.

Za podrobnosti in prijave obiščite www.spevslam.si.