09.06.2016

Stojan Knežević, DJ K’Pow; Gala hala, 9. junij 2016

V okviru cikla Domorodni četrtki bo na vrtu Gala hale nastopil kantavtor Stojan Knežević, na Poslušalnici 69 pa bo svoj glasbeni izbor predstavil DJ K’Pow.

Press info

Domorodni četrtki: Stojan Knežević, Poslušalnica 69: DJ K’POW

AKC Metelkova mesto, Gala hala, letni vrt

Domorodni četrtki: Stojan Knežević, Poslušalnica 69: DJ K’POW

Četrtek, 9 junij, 2016, ob 21. uri

Vsto prost.

Velenjski posebnež Stojan Knežević se je širši domači javnosti predstavil na Klubskem maratonu leta 2010, ko je s svojo precej osebno, lo-fijevsko estetiko zagrizel v svet DIY punkovskega kantavtorstva. Neozirajoč se za sodobnimi trendovskimi pojavi, je v samosvoji, precej zaprti in melanholični formi seciral dediščino indie punka/indie folka in DIY alternative. Po nekaj izdanih albumih in EP-jih se je pred časom na sceno vrnil v tričlanski zasedbi, kjer negovanje indie punk formule pride še bolj do izraza. V zasedbi sta tako svoj prostor dobila prekaljena mojstra domače alternative, in sicer brata Gašper (We Can’t Sleep At Night) in Primož Vozelj (We Can’t Sleep At Night, tonski tehnik Repetitorjev), ki sta glasbi dodala novo širino, a povsem ohranila podobo, ki jo je dotlej gradil Stojan. Zasedba za glasbene sladokusce in raziskovalce, ki vas bo popeljala v svoj svet.

DJ K’Pow bo drugo leto preštel že 20 let, od kar didžeja. V tem času je vrtel po klubih in drugih glasbeno-kulturnih prizoriščih po Sloveniji, po regiji ex-YU in tudi v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji, Avstriji, Češki in Franciji. Je član RDYO DJs in aktivni član društva GOR. Sodeluje in nastopa s priznanimi domačimi in tujimi artisti, zadnja leta aktivno sodeluje z DJ/MC Sunny Sunom, s katerim vodi DJ Telovadnico. To je DJ K’Pow, ki vas vabi v junijsko Poslušalnico 69, kjer boste izbirali iz njegove selekcije 69 plošč hiphop disca, funka, soula, jazza in original breaks. Za ogrevanje kliknite na mix.

Več o koncertu