07.05.2019

Teden oddelka za instrumente s tipkami na Akademiji za glasbo

Oddelek za instrumente s tipkami se pridružuje praznovanju stoletnice Univerze v Ljubljani in osemdesetletnice Akademije za glasbo s slavnostnim tednom, ki bo potekal med 7. in 14. majem 2019 v obeh dvoranah palače Kazina, v dvorani Univerze ter v Uršulinski cerkvi v Ljubljani, v njegovem okviru pa bomo lahko spremljali trinajst zanimivih dogodkov.

Press info

Teden oddelka za instrumente s tipkami na Akademiji za glasbo

Na petih koncertnih večerih se bodo predstavili solisti pianisti, orglavci in harmonikarji ter komorne zasedbe od dua do kvinteta, šesti večer pa bo namenjen tradicionalnemu skupnemu koncertu študentov klavirja ljubljanske in zagrebške glasbene akademije.
 
Zvrstila se bodo predavanja domačih in tujih profesorjev (izr. prof. Miha Haas s predavanjem Tradicija dobesednega ponavljanja – zakaj v glasbi obstajajo repeticije, asist. mag. Primož Mavrič s predavanjem Eksperimentiram in programiram – vadim ustvarjalno, zavestno in silno, izr. prof. Renata Bauer s predavanjem Orgelska glasba na prelomu 19. in 20. stoletja ter prof. Owen Murray s Kraljeve akademije za glasbo v Londonu s predavanjem Harmonika in njena identiteta na področju klasične glasbe).
 
Slavnostni teden bosta zaokrožila še mojstrska tečaja klavirja in harmonike, ki ju bosta vodila profesorja Đuro Tikvica iz Glasbene akademije Univerze v Zagrebu in Owen Murray s Kraljeve akademije za glasbo v Londonu.

Program najdete TUKAJ.