21.12.2021

Žmohtno omizje: Perspektive mladih na področju kulturne in glasbene produkcije

Ne zamudite spletnega pogovora s člani kolektivov Kornet, Renesansa mladih in Kibernet Kriminalität v torek, 20. 12. 2021 ob 20h na socialnih omrežjih,

Press Info

zmoht

Na Žmohtnem omizju bodo predstavnikom mlajše generacije dali priložnost, da predstavijo svoje poglede na trenutno situacijo na področju kulturne in glasbene produkcije, probleme, ki jih pestijo, in želje, ki jih gojijo. 

Vse prevečkrat je s strani srednje in starejše generacije slišati tarnanje o tem, kakšni so danes mladi, kako se jim nič ne da, kako ni nobenega angažmaja in samoinicative. Toda zdi se, da so to le prazne marnje tistih, ki ne želijo videti mladih okoli sebe, ki iščejo svoj prostor pod soncem. Pogovarjali se bomo s Klemnom Seliškarjem iz mladinskega kolektiva Kornet, Rokom Omejcem iz zavoda Renesansa mladih in Jurijem Jovanom iz glasbenega kolektiva Kibernet Kriminalität.

Kako se soočajo z mankom prostorov in infrastrukture? Kje bendi vadijo? Kje mladi žurajo? Ali imajo dovolj institucionalne podpore? Bi potrebovali več medgeneracijskega povezovanja? Česa bi si najbolj želeli v prihodnosti? Kakšni so njihovi konkretni predlogi? O vsem tem na Žmohtnem omizju.  

Sodelujejo:
Klemen Seliškar (Kornet)
Rok Omejec (Renesansa mladih)
Jurij Jovan (Kibernet Kriminalität)

Pogovor bo vodil Jaša Bužinel, spremljali ga boste lahko preko povezave: https://www.facebook.com/events/1071699430274974

Organizacija: Moonlee Records