22.05.2018

12. Mednarodni festival Igraj se z mano

12. Mednarodnem festival Igraj se z mano bo letos potekal v Ljubljani (22. do 24. maja), Radljah ob Dravi (25. maj) in 24. maja 2018 v Črnomlju.

SIGIC

Festival Igraj se z mano 2017
Foto: arhiv Festivala Igraj se z mano

Festival predstavlja najobsežnejši del Mednarodnega festivalskega leta Igraj se z mano, ki poteka v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Festival tradicionalno poteka v Ljubljani v zadnjem tednu v maju, od leta 2010 pa se je festivalsko dogajanje razširilo tudi v druge kraje po Sloveniji in tujini. Festival je tudi mednaroden, saj ga vsako leto obiščejo tudi gostje iz tujine.

Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Vključevanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med "hendikepom in normalnostjo" in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Aktivnosti na festivalu spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij.

V aktivnosti so vključene šole, zavodi, nevladne organizacije in posamezniki. Pomembno je predvsem druženje vseh ljudi, festival pa jim nudi priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti. Posledično se gradijo temelji za bolj razumevajočo in odprto družbo. Središče dogajanja je vedno glavni oder, kjer potekajo glasbeni, pevski in plesni nastopi ter razne igre. Oder obkrožajo številne delavnice in animacijski kotički.

12. Mednarodni festival Igraj se z mano bo otvorjen v Ljubljani, na Kongresnem trgu in v parku Zvezda, med 22. 5. in 24. 5. 2018. Na 3-dnevnem dopoldanskem dogajanju se bodo plesni, pevski in gledališki nastopi odvijali na dveh odrih, obkroženih z delavnicami, animacijskimi kotički, športnimi poligoni... Na festivalu bo prisoten tudi ambasador festivala Zlatko in številni drugi podporniki festivala.

Večerni program festivala bo zaživel na Kongresnem trgu, kjer se bodo v treh inkluzivnih glasbenih večerih zvrstili številni gostje:

Zlatko
Alenka Godec
Ditka
Luka Sešek
Branimir Rosić
Jurki Bojan Jurjevčič
Timotej Kotnik
učenci Centra Janeza Levca Ljubljana
Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center


Vstop na dogodke je brezplačen

24. maj 2018 od 9. - 13. ure - Mednarodni festival Igraj se z mano v Čronomlju

25. maj 2018 od 9. - 13. ure - Mednarodni festival Igraj se z mano v Radljah ob Dravi