06.06.2019

13. Mednarodni zborovski festival Koper  

Bienalni festival bo tokrat v znamenju koncertov štirih slovenskih zborov in novosti – mojstrskega tečaja za dirigente s Stojanom Kuretom.

Press info

13. Mednarodni zborovski festival Koper  

Organizator Mešani pevski zbor Obala Koper je v sodelovanju s Stojanom Kuretom oblikoval program mojstrskega tečaja, na katerem bodo udeleženci pilili dirigentske tehnike ter pridobivali napredna znanja s področja zborovskega dirigiranja.

»Mesta za aktivne udeležence, ki jih lahko sprejmemo 6, so se hitro zapolnila, saj smo prejeli kar 10 prijav, obenem bo na tečaju prisotnih še 10 pasivnih udeležencev. Tako zanimanje za tečaj dokazuje, da je njegov program dobro zastavljen, predvsem pa se udeleženci veselijo individualnega dela s strokovnjakom takšnega formata, kot je na dirigentskem področju Stojan Kuret. S svojim delom pušča pomemben pečat v slovenskem zborovskem delovanju, zaradi izkušenj, strokovnosti in izjemne širine svojega dela je cenjen in zaželen član žirij na najpomembnejših mednarodnih tekmovanjih. Ponosni smo na to sodelovanje,« je več o mojstrskem tečaju povedala predsednica MePZ Obala Koper Tamara Mikolič Južnič.

Udeleženci tečaja bodo svoje na novo pridobljene izkušnje občinstvu prikazali na zaključnem koncertu z demonstracijskim zborom MePZ Obala Koper, ki bo v nedeljo, 9. junija ob 20.00 v dvorani sv. Frančiška.

Ostali koncerti bodo v petek, 7. junija, ob 20.00 v Središču Rotunda (Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper pod vodstvom Maje Cilenšek), v soboto, 8. junija, ob 20.00 bo v stolnici Marijinega vnebovzetja (Zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom Petre Grassi) in v ponedeljek, 10. junija, ob 20.00 pa bo festivalske dogodke v dvorani sv. Frančiška sklenil koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora Emil Komel  iz Gorice, ki ga vodi David Bandelj.

Rdeča nit letošnjega festivala so sicer Slovenci v Italiji, je povedal umetniški vodja festivala Andrej Makor in zborovodja MePZ Obala. Svojim pevkam in pevcem se bo tokrat pridružil na odru.

Tudi letošnji festival poteka pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Koper, vstop na vse festivalske koncerte je prost.

Več informacij najdete TUKAJ.

Utrip festivalskega dogajanja lahko spremljate na Facebook strani.