28.11.2023

15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka Prepared Surroundings 2023

V sredo, 29. novembra bo v prostoru Cirkulacija 2 potekal drugi pripravljeni koncert v okviru 15. letnega mednarodnega festivala eksperimentalnega zvoka Prepared Surroundings.

pres

15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka Prepared Surroundings 2023

Letos bo festival Prepared Surroundings (PS) potekal hkrati v različnih mestih in državah, a kot vedno ob sredah. Dve sredi – štiri mesta. Zahvaljujoč pobudi mednarodne skupine kuratorjev in sodelovanju z lokalnimi skupnostmi umetnikov in glasbenikov bodo 29. novembra predstavljeni dogodki v Almatiju (Kazahstan) in Ljubljani (Slovenija); nato pa še v Erevanu (Armenija) in Tijuani (Mehika) 20. decembra.

Glavna tema letošnjega festivala je tudi nov špekulativni format: globalLocal proxyFest. Nenavadna razpršenost dogodka po celem svetu ob osredotočenosti na delo na lokacijah nas seveda spodbudi k razmišljanju o povezavah med globalnim in lokalnim, singularnim in multiplim. Kopiranje v kontekstu umetnosti vedno sproži razprave, a v čem je njegovo pokvarjenost, če je kopiranje način, kako podatke rešiti pred izgubo? PS lansira lastne posrednike v različnih mestih in državah. Bo to enak festival kot vseh prejšnjih 14 let?

Kustos vsake lokacije bo udeležencem ponudil svojo temo za umetniško interpretacijo:

Almaty : stiki / omejitve
Ljubljana : robovi / meje
Erevan : povezave / ločitve
Tijuana : pike / vezi

Načrtujejo izvedbo dogodkov v živo z avdio-video prenosi.

Svet se spreminja in festival se spreminja z njim, le naš slogan ostaja nespremenjen že 15 let: “Udeleženci bodo prikazali delo s pripravljenimi predmeti, okolji in konstrukti.

Povezava do matične strani festivala – https://soundartist.ru/ps-15-en

Sodelujoči:

Stagnat

Lisokot

Boris Šeršenkov

Ksenija Bakhtina - interdisciplinarna umetnica. Glavne smeri zvočne umetnosti, ustvarjanje del za večkanalne avdio instalacije

::vtol::