08.10.2021

27. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU)

Mednarodni festival računalniške umetnosti med 8. in 15. oktobrom 2021 s 27. edicijo ponovno vabi v Maribor na intermedijsko festivalsko dogajanje.

Press info

27. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU)

MFRU je v Sloveniji in širši regiji v svojih začetkih (od leta 1994) opravil pionirsko delo pri predstavljanju in razvoju teorije in umetniške prakse računalniške umetnosti in novih medijev. Gostil je in mednarodnemu občinstvu predstavljal številne pionirje in vodilne ustvarjalce računalniške umetnosti, v zadnjih letih pa fokus razširil na predstavljanje umetnikov, teoretikov ter drugih strokovnjakov, ki se v svojih praksah posvečajo širšemu področju računalniških tehnologij ter z njimi povezanimi družbenimi, ekonomskimi, političnimi in ekološkimi vprašanji. V zadnjih letih se je osredotočil na sedanje ustvarjalce, teoretike in druge strokovnjake, katerih delo obravnava širše področje računalniških tehnologij in s tem povezana družbena, ekonomska, politična in ekološka vprašanja.

Tokratna jesen prinaša osemdnevno MFRU+ NAGIB Mariborplatformo KonS festivalsko modulacijo v živo skozi prizmo Izložb po mestu kot tudi digitalnih/spletnih druženj, katerih “osrednje geslo” spremlja pojem Transhumanizem.