19.09.2018

Delavnica osnov "songwritinga"

Oktobra bo v Vodnikovi domačiji v Šiški (Ljubljana) pod mentorstvom Katarine Juvančič potekala delavnica ustvarjanja besedil za pete pesmi.

SIGIC

Delavnica songwritinga s Katarino Juvančič
Foto: arhiv organizatorja

Delavnica osnov songwritinga vas bo seznanila s klasičnimi metodami in tehnikami pisanja besedil za uglasbitev. 
Ukvarjali se boste s pisanjem besedila (tekstovne, ritmične, melodične, lingvistične zakonitosti), strukturo in obliko pesmi za uglasbovanje, spoznavali različne postopke pisanja pesmi in manipulacije besedil, pa tudi z vokalno in glasbeno interpretacijo besedila, ki ga boste napisali sami. Ideje (ali celo kaj napisanega) zato pripravite že za prvo srečanje. 

Delavnica je namenjena mladim do 30. leta, in sicer kantavtorjem/icam, glasbenikom/icam, pesnikom/icam in vsem, ki pišejo ali želijo pisati pesmi z namenom uglasbitve. Ker delavnica bazira na kontinuiranem delu je udeležba na vsaki od delavnic ključnega pomena za končni rezultat (napisati svojo pesem/besedilo z namenom uglasbitve), ki jo bodo udeleženci predstavili v terminu 30. oktobra.

Termini: 17., 19., 23., 26., 30. oktober od 15:00-19:00 v Vodnikovi domačiji v Ljubljani (Vodnikova cesta 65, 1000 Ljubljana).


Delavnico vodi kantavtorica, glasbena kritičarka in antropologinja Katarina Juvančič, ki je s kitaristom in producentom Dejanom Lapanjo izdala tri albume avtorskih pesmi (Selivke, Hope’s Beautiful Daughters ter Vmesje), koncertirala po Sloveniji, Evropi ter Aziji. Na Berklee College of Music je opravila modul magisterija iz songwritinga. Je dvakratna dobitnica nagrade žirije na mednarodnem kantavtorskem festivalu Kantfest International.

Delavnica bo potekala v sodelovanju z RRA LUR v okviru projekta Forget Heritage (program Interreg Srednja Evropa).

Prijave do zapolnitve mest na: nika.kovac.8m@gmail.com