16.12.2020

Spletni delavnici festivala Tresk #11

V zadnjih izdihljajih leta Festival Tresk #11 predstavlja dve brezplačni spletni delavnici na temo glasbenega založništva!

Press Info

Tresk #11 - spletni delavnici

Ponedeljek, 21. december 2020 ob 16.30
Orientacijski tek po SAZAS in IPF obrazcih

Avtorsko pravo je dobro spoznati od znotraj, sploh če igrate muziko, menedžirate bend, producirate ploščo ali počnete kaj podobnega. Prijava v kolektivne organizacije je brezplačna in vse, kar morate vedeti, je, kje začeti. Kje se nahajajo osnovni obrazci, kaj so termini, ki jih morate poznati in kako se upravlja s temi podatki – po stranpoteh postopka prijave vas bo popeljal Žiga Drofenik, ki se s tem dnevno ukvarja že več let.

O predavatelju:

Žiga Drofenik
je soustanovitelj glasbene agencije SonicTribe in že 10 let dela kot zastopnik Universal Music Publishing Group v Sloveniji. Na dnevni ravni se ukvarja z glasbenim založništvom, avtorskimi pravicami, soundtracki za oglase in filme, bend menedžmentom, glasbenim PR-jem in koncertno promocijo.

Torek, 22. december 2020 ob 16.30
Na kratko o streamingu: pogovor o vsakdanu digitalne distribucije


Odkar je od letošnjega leta v Sloveniji na voljo zloglasni Spotify, so mnogi prvič zares prišli v stik s pretočnimi platformami. S sogovornikoma bomo spregovorili o ozadjih uploadanja glasbe na pretočne servise in o osnovnih procesih digitalne distribucije glasbe. Katere so že uveljavljene prakse, kdo sploh sestavlja verigo in česa nam umanjka pri vsakdanjem razumevanju pretočnih platform – o tem in še čem bomo spregovorili z znancema naših radijskih valov, Blažem Gracarjem in Miranom Rusjanom.

O sogovornikih:

Blaž Gracar je sicer bolj znan po svojem hobijskem ustvarjanju glasbe, službeno pa je vpet tudi v glasbeno industrijo. Na Niki d.o.o. opravlja funkcijo digitalnega menedžerja, kar med drugim zajema tudi digitalni marketing izvajalcev ter upravljanje z izidi na pretočnih platformah.
Miran Rusjan je v različnih vlogah prisoten na neodvisni glasbeni sceni že dobri dve desetletji, kar mu daje širok pogled in razumevanje glasbenega dogajanja. Vodi založbo Moonlee Records in Moonlee Booking, od leta 2015 je vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana, postal pa je tudi član upravnega odbora RUNDA – Regionalna udruga nezavisnih diskografa.

TRESK

Vse dodatne informacije dobite na: andrej@tresk.si