02.10.2017

Dnevi slovenske muzikologije

Slovensko muzikološko društvo v letošnjem letu praznuje 25-letnico delovanja. Ob tej priložnosti pripravlja niz dogodkov, s katerimi želi predstaviti dosežke stroke na številnih področjih njenega delovanja in spodbuditi razmislek o mestu in pomenu muzikologije v slovenskem prostoru.

Press info

Dnevi slovenske muzikologije

V okviru prvih Dnevov slovenske muzikologije bodo izpostavljeni tako Mantuanijevi nagrajenci in najvidnejši predstavniki akademske muzikološke stroke pri nas kot tudi muzikologi, ki so svojo pot nadaljevali zunaj akademskih krogov in so s svojim delom odločilno zaznamovali in še zaznamujejo slovenski kulturni prostor. 

K praznovanju so povabili tudi predstavnike drugih glasbenih ustanov in društev, s čimer želijo poudariti možnosti medinstitucionalnega povezovanja ter izpostaviti potrebe in hotenja glasbenega ter kulturnega prostora, v katerem delujejo. V dneh med 2. in 5. oktobrom 2017 se bodo odvili pogovori in okrogle mize, odprla se bodo vrata institucij, ki pomembno sooblikujejo glasbeno življenje, glasba pa bo zaživela živo s posebej za to priložnost oblikovanimi tematskimi programi.

Že danes ob 11.00 lahko v Klubskem salonu Maximarketa prisluhnete pogovoru z dr. Andrejem Rijavcem. Z dr. Andrejem Missonom bosta spregovorila o prvih spodbudah, na novo odkritem talentu, pasteh in zahtevnosti prevajanja pesmi v angleščino in še marsičem.

Podroben program dogodkov je na voljo TUKAJ.