23.11.2021

Festival Vilinsko mesto

Vilinsko mesto so čarobni kotički, ulice, dvorišča, izbe in razstavišča v središču Maribora, kjer se bodo ves december odvijale raznolike kulturne prireditve in ustvarjalne delavnice za vse generacije.

Press Info

Festival Vilinsko mesto

Vilinsko mesto je tradicionalni decembrski festival, ki pod pordelimi noski riše široke nasmehe, premrle dlani pa segreva z navdušenimi aplavzi, bo na številnih prizoriščih v mestu gostil izbrane umetnike, obrtnike in druge ustvarjalce z raznolikimi dogodki in programi za vse otroke – tiste taprave in tiste po duši.

Jedro dogajanja bo seveda v čarobnem Vilinskem dvoru, kjer si bodo oder delile glasbene, lutkovne in gledališke predstave. Tu bodo tudi priljubljene ustvarjalne delavnice, pa plesne in DJ delavnice, čitalnica, igralnica, pravljice, razstave, stara obrt, predavanja in še in še stvari, ki bodo razburkale domišljijo ter nakravžljale možgančke. Večerni glasbeni program, ki bo še posebej bogat ob adventnih vikendih in počitnicah, pa bo dodobra razgrel tudi grla in noge.

Za iskrice v očeh bodo znova poskrbele svetlobne postavitve Lumina. Ta priljubljena vila je letos našla nov kotiček mesta – v siju njene svetlobe bo zasijal eden od mariborskih parkov. Ne bomo izdali kateri, saj ga ne boste mogli spregledati. Nova prizorišča letos dobijo tudi ulični artisti, ki jih v mesto pripelje Ana Mrzla.

Koledar dogodkov Vilinsko mesto 2021

Programska knjižica Vilinsko mesto 2021