03.10.2019

Glasbeni posel 2.0: Andraž Kajzer (Glasbeni posel: od A do Ž)

23. oktobra v goste prihaja Andraž Kajzer, umetniški direktor festivala MENT Ljubljana. Nadaljujemo z večno temo o skrivnostih in ozadjih glasbenega posla, tokrat iz Andraževe perspektive.

SIGIC

Andraž Kajzer

Glasbeni posel 2.0: Andraž Kajzer – Glasbeni posel: od A do Ž
23. oktober 2019, 18:00
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, Ljubljana

Andraž Kajzer je umetniški direktor showcase festivala in konference MENT Ljubljana. Z glasbenim poslom se je do sedaj srečeval v vseh možnih oblikah: kot glasbeni urednik in novinar, kot organizator koncertov in založnik, kot menedžer in booker. Ob MENT-u velja izpostaviti njegovo participacijo pri zagonu glasbenega medija Hrupmag ter režijo dokumentarca Muzika je džabe.

Na predavanju Andraža Kajzerja se bomo najprej vprašali, kdaj stopimo na polje glasbene industrije, nato pa se bomo čimbolj jasno pognali v raziskovanje neskončnega kroga akterjev v glasbenem poslu: menedžment, založništvo, publishing, koncertna agencija, promotorstvo, mediji... Namen predavanja je čim jasnejši oris delovanja glasbenih akterjev in medsebojne odvisnosti za boljše razumevanje glasbenega posla. 

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.