18.11.2019

Glasbeni posel 2.0: Andraž Kajzer – Gremo na showcase!

27. novembra se na SIGIC vrača Andraž Kajzer, umetniški direktor festivala MENT Ljubljana. Na predavanju boste izvedeli vse, kar morate in želite vedeti o showcase festivalih

SIGIC

Andraž Kajzer

Glasbeni posel: Andraž Kajzer – Gremo na showcase!
27. november, 18:00
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, Ljubljana


Andraž Kajzer se bo na svojem predavanju osredotočil na showcase festivale, njihov namen in uporabo. Ti predstavljajo strnjeno možnost nadgradnje izvajalčeve kariere - neposreden stik z akterji glasbene industrije. Odgovoril bo na vprašanja kot so, kdaj se je smiselno začeti prijavljati na tovrstne festivale in kako, kaj je ETEP, kaj INES, kako izbrati pravi showcase, kaj storiti pred, med in po dogodku in kdaj pustiti showcase za sabo. 

Andraž Kajzer je umetniški direktor showcase festivala in konference MENT Ljubljana. Z glasbenim poslom se je do sedaj srečeval v vseh možnih oblikah: kot glasbeni urednik in novinar, kot organizator koncertov in založnik, kot menedžer in booker. Ob MENTu velja izpostaviti njegovo participacijo pri zagonu glasbenega medija Hrupmag ter režijo dokumentarca Muzika je džabe.

Usposabljanje  Glasbeni posel poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.