28.10.2019

Glasbeni posel 2.0/MB: Maša Pavoković (Booking in organizacija koncertov)

11. novembra se v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru nadaljuje cikel Glasbeni posel 2.0. V goste ponovno prihaja Maša Pavoković, tokratna tema pa zadeva booking in organizacijo koncertov.

SIGIC

Maša Pavoković

Glasbeni posel 2.0: Maša Pavoković - Booking in organizacija koncertov
11. november, 18:00
Projektna pisarna CZK, Partizanska 11, Maribor

Na predavanju bo Maša po korakih predstavila, kako organizirati koncert, na kaj moramo biti pozorni ter predstavila birokratske postopke, ki nas lahko spremljajo. Prav tako bo več povedala o bukiranju koncertov doma in v tujini, ter kako se dobro pripraviti na turnejo. Del priprav je tudi oblikovanje stroškovnika, podrobno načrtovanje poti in predvsem dejstvo, da imamo različne države, različne načine, kako scena deluje.

Maša Pavoković je v organizaciji koncertov aktivna že zadnjih deset let, največ o bukiranju koncertov v tujini pa se je naučila s skupino Koala Voice. Koala Voice je mlada zasedba, ki ima za seboj številne mednarodne turneje ter nastope na festivalih kot so Liverpool Soundcity, Eurosonic Groningen, Wild Mint Moskva, Waves Vienna, Reeperbahn Hamburg. In mnogih drugih. 

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.