02.07.2019

Glasbeni večeri pod grajsko lipo 2019

V Kranju že tretje leto zapored skupaj z Zavodom za kulturo in turizem Kranj pripravljajo poletni glasbeni cikel koncertnih dogodkov.

SIGIC

Glasbeni večeri pod grajsko lipo 2019

Koncerti bodo vsako sredo v juliju in avgustu na vrtu gradu Khislstein v Kranju. Kulturni projekt je namenjen oživitvi in obogatitvi glasbene ponudbe v Kranju in širše na Gorenjskem ter spodbujanju produkcije kakovostne glasbe.

Rdeča nit glasbenega cikla so vrhunski  izvajalci, ki so prepoznavni po svoji izvirni interpretaciji in avtorski glasbi v komorni, akustični izvedbi. Stilni glasbeni okvir predstavljajo etno, jazz in šanson ter podobne glasbene zvrsti. Poleg vrhunskih koncertov je izjemen tudi ambient, sproščeno vzdušje ter druženje.

Tokratni poletni cikel bo otvoril Vokalni band Kreativo, katerega člani izhajajo iz znane skupine Perpetum Jazzile (10. julij). Sledila bosta legendarni Aleksander Mežek (17. julij) in The Pocket Ensemble (24. julij), ki združuje multiinstrumentaliste kot so Boštjan Gombač, Lojze Krajnčan, Kristijan Krajnčan, Petra Vidmar in Robert Jukič. Julijski del zaključuje etno skupina Terrafolk (31. julij), ki je znana po mnogih evropskih turnejah in mega koncertih. Avgusta pa se bosta predstavili pevka z zimzelenimi uspešnicami Darja Švajger (7. avgust) in Ana Bezjak (14. avgust), sicer profesorica petja v Mariboru in na Dunaju, tudi članica skupine Papir, ki bo z vrhunskima glasbenikoma (Marko Črnčec - klavir in Tomaž Gajšt - trobenta) zaključila letošnje Glasbene večere.

Vsi koncerti bodo ob 20.30.