01.09.2016

Grajska muzika septembra

Med septembrom in decembrom se bo na Ljubljanskem gradu zvrstilo pet koncertov, ki bodo sklenili glasbeni cikel Gost z gosti. Od 15. do 17. septembra pa bodo v okviru Grajske muzike nastopili trije kantavtorji s svežimi projekti.

Tanja Benedik

Grajska muzika

Ljubljanski grad, Ljubljana, september 2016

Grajska muzika

Četrtek/Thursday, 29. 9., 19.00, Grajska kapela/Castle Chapel

BOGDANA HERMAN & SILVANA PALETTI
Glasbeni cikel Gost z gosti na Ljubljanskem gradu je v preteklih petih letih širokemu krogu občinstva približal glasbo, ki temelji na ljudskem izročilu in iz tega izročila izhajajoči novonastali avtorski glasbi. Dosedanji selektorji iz posamezne koncertne sezone preteklih petih let in vrhunski glasbeni umetniki Bogdana Herman, Jure Tori, Janez Dovč, Vasko Atanasovski ter duo Milko Lazar in Matjaž Drevenšek bodo v družbi svojih gostov s posameznimi koncerti zaključili cikel in ga tako sklenili v celoto. Uvodni koncert bo pripadel Bogdani Herman, njena gostja pa bo rezijanska pesnica, pevka, pripovedovalka, varuhinja rezijanskega kulturnega izročila Silvana Paletti.

15.–17. 9. 2016, 21.00, Spodnji lapidarij/Lower Lapidarium

Preplet čarobne lokacije in vrhunskih glasbenih izvajalcev bo prevzel še tako zahtevnega obiskovalca. Prvi bo koncert trubadurja slovenske Istre Rudija Bučarja z zasedbo Istrabend, sledil bo nastop vsestranskega glasbenika in producenta, Roberta Jukiča, ki bo s pomočjo odličnih vokalistk Jadranke Juras in Ane Bezjak predstavil najnovejši avtorski projekt Ženske, niz pa bo sklenil koncert prekmurske skupine Balladero pod taktirko Dominika Bagole z mednarodno promocijo njihove nove plošče.