27.07.2021

Iz moje poslušalnice: Emiljo A.C.

Emiljo A.C. je glasbeni producent iz Ruš, ki od svojega 14. leta sodeluje s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, glasbenimi skupinami in producenti.

SIGIC

Emiljo A.C.
Foto: iz osebnega arhiva

nomark - bolje (2021)

Emiljo A.C.: Vedno rad slišim drugačen in novejši sound. Respectam artiste, ki sami producirajo, performajo vokale. V Sloveniji je redko, da nekdo dobro posname tunane vokale in to je primer super vocal tuninga.


kai virtual + okniino - zara (2021)

Emiljo A.C.: Raw sound, fire beat, sick delivery. Spominja me na XXXTENTACION x Ski Mask The Slump God early komade. Mislim, da v Sloveniji nihče drug ne dela takega sounda, underrated.


Capital Crew - Ambicije (2020)

Emiljo A.C.: Chill beat, bolan sound. Nasplošno sick produkcija. Všeč so mi vokali in to da je v performanju možno slišati ogromno karizme in samozavesti. Also catchy liriksi.


OYGN - Vse več prelestni (Roko v ojgn, 2020)

Emiljo A.C.: Bolan beat od YNGFireflya, Mito pa ima tukaj pomoje najači opening bar ever. En najboljših textov zadnjih nekaj let. Všeč mi je njun raw sound in zanimiva produkcija.


Drill - O!bala (Ribolov z dinamitom, 2018)

Emiljo A.C.: Drill mi je že od začetka en najačih SLO reperov vseh časov. Vsak projekt je proper, ohranja kvaliteto iz projekta v projekt. Beat je produciral David Erak. Komad je pred kartkim šel čez 1 mio, všeč mi je videt, ko frendi level up-ajo.


Iz uredništva:

Emiljo Albert Cassagrande
oz. Emiljo A.C. se je s produkcijo začel ukvarjati pri dvanajstih letih. Sodeloval je s skoraj vsemi domačimi hiphop artisti, kot so Burke, Drill, Zlatko, Nipke, Trkaj, Vazz, Emkej, Gramatik, Doša, Mrigo itd. Produciral je tudi dva albuma legendarnih newyorških raperjev Onyx. Pri 16 letih je izdal prvi samostojni izdelek - EP, ki je izšel pri Gramatikovi založbi Lowtemp. Na svojem solo instrumental stuffu (Soundcloud / Spotify / YouTube) ima več milijonov ogledov.

Emiljo A.C. - Trava (Infrared Feelz, 2016)


Onyx feat. Illa Ghee - Lyrical Boxing (Present 100 Mad, 2019)