15.06.2022

Iz moje poslušalnice: Popotnik

Danes glasbo izbira Popotnik, vedno prepoznavnejši kantavtor mlajše generacije slovenskih ustvarjalcev.

SIGIC

Popotnik
Foto: iz osebnega arhiva

In The Attic - Everybody Always Dies (2021, MENT Session)

Popotnik: Videl sem jih na Špil Ligi leta 2016 in nisem mogel verjeti kako so lahko tako mladi glasbeniki na tako visokem tehničnem in vsebinskem nivoju. Zdaj so sam še boljši in komaj čakam slišati kam bodo šli s svojim zvokom.


Tetameta ( 2020, Afterparty Radia Študent)

Popotnik: Tetameta je ena izmed tistih redkih umetnic, ki ne samo ustvarja in izvaja glasbo, ampak jo doživlja performativno z zelo močno vizualno podporo, ki tudi poslušalce povleče čez lastne emocije in izkušnje, kjer je samo doživljanje lahko tudi terapevtsko.


Masaž - Brezno (2022)

Popotnik: Res ne razumem zakaj so si bitja, ki jih načeloma vidimo v sanjah ali pa na slikah UFO-jev, izbrala ravno Slovenijo za svojo sonično invazijo, ampak me sploh ne zanima in sem hvaležen, da so nas blagoslovila s svojo kulturo.

Eneja a Marok - Diary (2021)

Popotnik: Kolikor poznam ljudi v veliki večini zavijejo z očmi ob omembi ‘eksperimentalne glasbe’, ampak če bi si poslušali komad Diary bi razumeli pomembnost in potrebo po eksperimentiranju, ker je to glavni faktor za širjenje koncepta glasbe. Tudi ni ‘varna izbira’ za release, ker preizkuša in podaja tuje občutke poslušalki/poslušalcu.


Jan Majetič - Kofi, tugo (2021)

Popotnik: Ko sem prvič slišal komad ‘Kofi, tugo’ sem postal ljubosumen in besen, da je naredil tako f*king odličen komad. Nato mi je dojelo, da je najbolje, da se mu prisesam kot parazit oziroma da mu posnamem videospot in da komad dobi prepoznavnost, ki so jo zasluži.


Iz uredništva:

Z žametnim glasom, zbadljivimi besedili, nežno ubirajočimi strunami in pop ritmi Popotnik pričara vzdušje zakajenega kluba, občutek vožnje z nočnim avtobusom in tih odmev otožne samorefleksije. Čeprav se njegova glasba giblje v pop, indie in lo-fi žanrih, jo sam uvršča v lastno zvrst “stop pop”, izdal je že dva EP-ja in je reden gost na valovih Radia Študent in Vala 202.

Popotnik - Laž je (2021)