14.01.2021

Iz moje poslušalnice: Maks Bembič

Maks Bembič je idejni vodja, avtor glasbe in večine besedil pri obalni indie rock skupini NOAIR.

SIGIC

Maks Bembič
Foto: iz osebnega arhiva Maksa Bembiča

Spiral Mind - A Play Of Shadows part I (A Play Of Shadows, 2020)

Maks: Sanjač Manuel Brajnik ujet v spiralo psihedelike nam ponuja paleto doživetij skozi vsak svoj komad. Ambienca, sound, ritmika in nasploh “mood” glasbe Spiral Mind so doživetje, ki te ne pustijo ravnodušnega. Združil je moči s še enim blestečim obalnim glasbenikom Gajem Bostičem, ki je, brez sramu rečeno, eden izmed nosilcev mlade generacije slovenskih jazz bobnarjev.

Jaša Bužinel: recenzija albuma A Play Of Shadows (Odzven)


Bombyx Lori - Gozd (Little Gifts From the Universe, 2019)

Maks: ALTR radio je poskrbel za to, da smo se “zbondali” z njihovo glasbo. Pripravili smo priredbo komada Gozd, ker nam je bil od samega začetka vsem v bandu totalno všeč. Melodika in neparni ritem sta nas tako prevzela, da smo si ga kar malo prisvojili. Izprijeno prijetno pretiravajo v vsem in raziskujejo skrajnosti dobrega okusa.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Little Gifts From the Universe (Odzven)


Pantaloons - Volkulja

Maks: Ponosni smo na naše dancy šmancy Pantaloonse, ki s svojo energijo spravijo na noge vse kar lazi. Od začetka sem oboževal njihovo energijo in neomejevanje na klasičen izbor glasbenih instrumentov v bandu. Najbolj pa me navdušuje to, da niso ostali le pri party energiji, ampak so začeli tudi eksperimentirati s soundi in efekti. Vsekakor level up in velika pričakovanja od njih.

In The Attic - Morphine Dreams (Jimmy's, 2018)

Maks: Zame imajo kot mladi izvajalci več kot zadosten potencial in dovolj nadpovprečno zrel način glasbenega izražanja, da lahko samozavestno zrejo v mednarodne vode. Vsekakor si zaslužijo veliko več pozornosti s strani slovenskih medijev. Morphine Dreams te kot poslušalca vzame k sebi v svojo žličko udobja, a te na koncu zadane in izpljune pretresenega in… navdušenega.


Rudi Bučar - (Kambjament, 2007)

Maks: Vsem dobro poznani slovenski pop/folk izvajalec, a le “obalčani” vemo, da je globoko v sebi pravi alternativc. To je izražal že odkar je pel pri Spiritsih, in še vedno, kot solo izvajalec, ki se brezsramno izživlja na istrskih instrumentih. To izživljanje zelo nazorno izraža prav Kambjament. Plata, ki jo najraje poslušam v celoti, ker je pravzaprav ustvarjena za takšno konzumiranje.


Iz uredništva:

Maks Bembič je pevec in kitarist pri skupini NOAIR. Je idejni vodja in avtor glasbe in večine besedil pri skupini. Poje tudi pri Oktetu Aljaž, po poklicu pa je učitelj geografije, uči na dveh osnovnih šolah.

NOAIR - Igrá (2020)


Izak Košir: recenzija albuma Superhuman (Odzven)