22.06.2022

Iz moje poslušalnice: Kiki

Kiki, na internetu tudi Kikiwritings, je enaindvajsetletna kantavtorica iz Ljubljane.

SIGIC

Kiki
Foto: Foto Klančar

Astrid – Črno pero (2020)

Kiki: Astridina pesem Črno pero ima posebno mesto v mojem srcu. Kombinacija osvobajajočega besedila in navdihujoče melodije na koncu doseže katarzičen konec, ki hkrati tudi ostane v ušesu.


Primož Vidovič – Kulturnik (v živo iz 18. Kantfesta, 2021)

Kiki: Ah, kulturaa! Primoževa besedila se mi zdijo genialna, njegov pripovedovalni slog v pesmih mi je zelo blizu, za piko na i pa je še mojster oponašanja trobente. Pesem Kulturnik je le ena takih njegovih pesmi.


Veronika Kumar – Solzam (2021)

Kiki: Ne morem se naposlušati te žametne pesmi. Veronikin glas je tehnično izjemen, ampak kar se meni zdi še bolj pomembno, je njena božajoča interpretacija te pesmi, ki praznuje čustveno zrelost. Ona je kul!


Tadej Drnovšek in Špela Jezovšek (Stella) – Sama drama (2021)

Kiki: Tadeja Drnovška sem nekega popoldneva slučajno našla na internetu in me je čisto fasciniral. V pesmi Sama drama je avtor glasbe, igra pa tudi kitaro, trobento, ter poje backvokal. S svojim powerhouse vokalom, ki me vsakič znova preseneti, se mu je – tudi kot avtorica besedila! – pridružila Špela »Stella« Jezovšek in skupaj sta naredila to super pesem.


Nina Virant in Ansambel za preužitek – Brezčasju (2021)

Kiki: Ta pesem v meni prebudi mešanico fascinacije in primarno človeških občutkov. In nekako mi je z vsakim novim poslušanjem bolj všeč, tako večplastna je. Super!


Iz uredništva:

Kiki svojo glasbo s svetom deli od lanskega nastopa njene pesmi Punčka iz papirja na Slovenski noti 2021, letos pa je nastopajoča na Klubskem maratonu 2022.

Kiki - Jaz pa ne spim (2021)