25.05.2020

Iz moje poslušalnice: Jasna Babić

Sociologinja in kulturologinja, avtorica s področja subkultur, koncertna organizatorka ter koordinatorka programa v Klubu Gromka (AKC Metelkova mesto) Jasna Babić se je v tokratnem izboru omejila na težkokategorični žanr.

SIGIC

Iz moje poslušalnice: Jasna Babić
Foto: Dunja Danial

Natt - Eclipse

Jasna: Natt so trenutno moj najljubši domač bend. Lahkotno težki. Bend je imel kar dolgo pavzo, so pa ravno začeli z vajami v malce predrugačeni postavi. Naj bo ta zapis spodbuda, da jih čimprej vidim(o) nazaj na odrih.


Đornata - Land Of The Dead

Jasna: Đornata so enostavno del mojega življenja. Đ od jutra do večera, 24/7.


Hellsword - Rip thru the Night

Jasna: Hellsword me vedno popeljejo nazaj v preteklost, majo ta 'old school vibe', ko je bila muzika preprosta, a dobra.


Hak Attak - Brainsore

Jasna: Zadnje leto redko poslušam pank doma, raje imam koncerte v živo. Ta idrijski cunami me spomni na kaos pod odrom. For all tomorrow's parties!


The Canyon Observer - Nøll

Jasna: Pogrešam hrup. Še malo, pa bom začela pogrešat tudi stroboskop in meglo.

Igor Bašin: pogovor s člani Canyon Observer (Odzven)


Iz uredništva:

Jasna Babić je sociologinja in kulturologinja, avtorica knjige o subkulturah in programska koordinatorka v Klubu Gromka. Z Dunjo Danial organizira koncertni cikel pod imenom R.A.F.A.L., ki je lani praznoval dvajsetletnico delovanja. Z Dunjo sta tudi avtorici dokumentarca Odpadki druge generacije.