02.03.2022

Iz moje poslušalnice: Sabina Kraner

Izbor za današnjo poslušalnico je prispevala basistka in DJka Sabina Kraner.

SIGIC

Sabina Kraner
Foto: osebni arhiv

Odpadki civilizacije - Vojna, smrt (VA Hardcore Ljubljana 1980-1987)

Sabina: Komad postavljam na prvo mesto glede na to, da je Rusija napadla Ukrajino. Žal se mi zdi, da bo vedno aktualen, dokler bo človeštvo obstajalo.


Red Five Point Star - Dajte nam glas (20 stEP, 2018)

Sabina: Ena najboljših slovenskih ska zasedb je s to pesmijo zadela šarado volitev v srčiko.


Gužva u Bajt - Otac moj (Mozak nam je pun, 2014)

Sabina: Meni najljubši punk bend mlajše generacije. Iskren in brezkompromisen. Ne samo v glasbi in na odru, ampak tudi v življenju. Z velikim razumevanjem za socialne in politične probleme.


Hak Attak - Sudnji dan (Off to Fight, 2020)

Sabina: Ker so hudi. Hitri, agresivni. Ker dojemajo svet tak kot je, in ga predstavljajo neolepšanega. In ker si želim čim več žensk, kot je vokalistka Ema, v hardcoru in punku.


Odpisani - Remembered (Rebirth, 2021)

Sabina: Prekmurci Odpisani so se pred kratkim vrnili v nekoliko spremenjeni in pomlajeni izdaji - z novim pevcem in kitaristom in izdali odličen ep z pomenljivim naslovom Rebirth, ki dokazuje, da se zna pristni New Yorški hardcore dobro igrati tudi v skoraj 7000 kilometrov oddaljenem Prekmurju.


Iz uredništva:

Sabina Kraner oz. Skabina La Stranglerina je basistka, ki trenutno sodeluje v zasedbah Big Bad Wolf in Odpadki civilizacije. Kot DJka nastopa pod imenom DJane sKabina. Je članica kolektiva Kluba Gromka. Dolga leta je bila tudi sodelavka RŠeve glasbene redakcije in voditeljica oddaje o ska glasbi Skabinet. Poznamo jo tudi kot nekdanjo organizatorico koncertnega ciklusa Twotonebinas in kot basistko nekdanje punk’n'roll zasedbe The International R’n'R Circus. Sabina se bo s skupino Odpadki civilizacije na odru Gromke predstavila v petek, 1. aprila.

Odpadki civilizacije - Svoboda govora (2021)

 

Sabina Kraner