11.01.2021

Iz moje poslušalnice: Dragan Vuković

Tokratno poslušalnico je pripravil v Murski Soboti živeči Dragan Vuković aka DJ Vuk, novinar, urednik radijske oddaje Anatomija Zvuka ter glasbeni promotor Zelenkovac jazz festivala.

SIGIC

Dragan Vuković
Foto: iz osebnega arhiva

Dragan: V pričujoči playlisti bom pomurski lokalpatriot.

Happy Face 92 - Betmen (2012)

Dragan: V Murski Soboti deluje nova skupina, ki je nastala po ob razpadu benda Happy Face 92. Nekajkrat sem bil prisoten na njihovih vajah in lahko povem, da imajo odlične komade. Sestavljajo ga Luka na kitari, Pečko na basu in Čavla na bobnih, dodali so še scratch mašino. Bend še nima imena in posnetkov, zato se bomo spomnili velikega hita Betmen benda Happy Face 92. (Pelo san jo prejk po blate, pito san či da džebate).


Automassage - Basgo (We Should Get Rid Of Our Saxophone Player, 2012)

Dragan: Zame je Samo Ismajlovič eden izmed najboljših kitaristov v slovenskem prostoru in širše, saj vse kar je do sedaj ustvaril, vse od benda Massage, Automassage do Jinho Jinza, kjer sedaj igra, zveni fantastično. Spomnili se bomo slovensko-bosansko-avstrijskega benda Automassage in velikega hita Basgo.


Y × Neuf Meuf - Rehearsal (2007)

Dragan: Kdo bi i mislil, da v bendu Y igra Vasja Golar, alfa i omega najboljše evropske kraft pivovarne Bevog, tj. rokenrol pivovarne v kateri delajo tudi nekateri člani benda Dežurni Krivci in bivše skupine Psychopath.


Dejan Berden & Nino Mureškić - Sleeping Without Dreaming (2020)

Dragan: Dejan Berden je glasbeni mag prekmurske ravnine, ki je izdal že več kot sedemdeset izdaj! Še sveža in neobjavljena, ki jo je ustvaril v duetu z Ninom Mureškićem, spada med najboljše domače jazz stvaritve preteklega leta. 


The Search For What? - Smasher

Dragan: O velikem vplivu lendavskega benda The Search For What? na pomursko glasbeno sceno priča tudi dejstvo, da so iz njega nastali Odpisani in Psycho-Path. Odpisani še vedno ustvarjajo, vokalistka Melée pa je ustanovila bend Werefox, ki je pred kratkim oznanil svoje slovo.


Iz uredništva:

Dragan Vuković aka DJ Vuk je novinar, urednik radijske oddaje »Anatomija Zvuka«, glasbeni urednik »Zelenkovac jazz festivala«. Živi v Murski Soboti. Njegovim radijskim oddajam lahko prisluhnete tukaj: https://soundcloud.com/djvuk ter poslušajte njegove mikse najboljše glasbo preteklega leta iz območja bivše države:  

Malo je znano, da je Dragan posnel tudi komad skupaj s skupino Red Five Point Star iz Trbovelj.

Red Five Point Star & Draganoise - Vrbas (2006)