15.05.2020

Iz moje poslušalnice: Tomaž Pezdirc (Radio Terminal)

Tomaž Pezdirc je dolgoletni didžej, glasbeni poznavalec in ustanovitelj ter kreativni vodja neprofitnega spletnega Radia Terminal.

SIGIC

Radio Terminal

Hauptman – Sometimes (2020)

Tomaž: Po prvih dveh skladbah Send me Flying in Sunlight se ob poslušanju tretjega singla Žana Hauptmana z naslovom Sometimes moje navdušenje nad zasedbo samo še stopnjuje. Odlična produkcija in vrhunska ekipa. Pozitiva. Komaj čakam plato. https://hauptman.bandcamp.com/


Itch – Dreams (2019)

Tomaž: Itch je svež novogoriški kvartet, ki obeta.

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - Dreams


Pavlov – Stolpi (2020)

Tomaž: Litijski lo-fi indie trojček Pavlov.

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - Stolpi


Koala Voice – Brainstorm (2018)

Tomaž: Pesem je premierno zazvenela v izredno uspešni predstavi Vihar v glavi, režiserja Primoža Ekarta, v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Nato je zasedba domačih indie ljubljencev skladbo v akustični izvedbi uvrstila na album Izštekani: Koala Voice, ki je 2018 izšla pri založbi ZKP. Pot skladbe se nadaljuje, in sicer v film Nemir (Unstill), mladega režiserja Andraža Kadunca.

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - Brainstorm

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Woo Horsie (Odzven)


Regen – Wine (2020)

Tomaž: Wine je že trinajsta pesem ljubljanske peterice – in tretja, ki alkohol omeni že v naslovu.

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - Wine


Tomaž je izpostavil tudi dve skladbi, ki sta nastali v času karantene:

Matter - Kameleoni

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - Kameleoni


Magna dogs - TventiTventi

Radio Terminal: Izpostavljamo komad tedna - TventiTventi


Iz uredništva:

Tomaž Pezdirc se z glasbo ukvarja že od srednješolskih let, ko si je kot didžej največ izkušenj pridobili v legendarni Diskoteki Turist. Zaradi razočaranja nad skomercializirano radijsko ponudbo ter manjka dobrih glasbenih urednikov, ki vzgajajo poslušalce s kvalitetno ponudbo, je leta 2012 ustanovil prvi urbani spletni radio v Sloveniji z lastno produkcijo različnih oddaj - Radio Terminal. Radio predvaja povsem svežo urbano svetovno glasbeno produkcijo, ki redko zaide na druge radijske postaje, odkriva in poslušalcem predstavlja nove izvajalce, ter komad in plato tedna, tedenski pregled. Priložnost daje mladim, da se kalijo kot didžeji, producenti, novinarji in glasbeni opremljevalci.