15.06.2020

Iz moje poslušalnice: Vladimir Petković

Vladimir Petković, koordinator in vodja kulturnega programa v MIKKu v Murski Soboti, je pripravil 5 komadov iz domače glasbene scene.

SIGIC

Vladimir Petković
Foto: Tomo Köleš

Vladimir: Ko sem dobil vabilo s strani SIGICa, da pripravim 5 komadov iz domače glasbene scene, sem se znašel pred skoraj nemogočo nalogo. V Sloveniji imamo res neverjetno močno glasbeno sceno, kljub vsem težavam, ki pesti sceno v zadnjem času. Torej po kakšnem ključu izbrati 5 komadov, ? Odločil sem za komade iz domače glasbene scene, ki mi delujejo tudi v živo ter ki sem jih v določenih trenutkih predstavil posameznikom, ki prihajajo iz tujine in ki so takoj po prvem poslušanju teh komadov izkazali interes bodisi za nakup albuma bodisi za obisk koncerta. 


Haiku Garden - Rossetta

Vladimir: Komad, ki mi deluje, kot idealen za samoten tek po gozdu ob sončnem zahodu, ko ti je res vsega dovolj. Seksi & organiziran melodičen kaos... Bend kateremu res privoščim, da nastopa čim več po klubih in festivalih v tujini in poslušalstvo, ki se jim bo posvetilo v celoti. 

Igor Bašin: recenzija albuma Waver (Odzven)


Kleemar - Bored of Canada 

Vladimir: Ko slišim ta komad, se enostavno vprašam, če ni ta človek odraščal kje v Berlinu, New Yorku ali Londonu? Komad, ki mi deluje ves čas za pristno klubsko izkušnjo na začetku večera, vrhuncu večera, after...Ima vse in še več. Melodijo, flow...in vsakič mi deluje drugačen. Kleemar je tip producenta, ki ima vse atribute za globalni uspeh. In še to - bojda se pripravlja njegov nov album kmalu. Komaj čakam.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Banana Split (Odzven)


Silence - Skin

Vladimir: Enostavno močen komad, ki te lahko zapelje v gibanje, razmislek, v analizo... 


Wckd Nation - Airplane Blonde feat. Beatox

Vladimir: Vrhunski r'n'b  komad, na inštrumentalni podlagi jazza, hip.hopa in funka primeren za mirna jutra in sproščene dneve, ki jih v zadnjem času še kako rabimo.


Pijammies - 11ka

Vladimir: Jazz, funk, fusion? Sploh ni važno, ko se jih doživi v živo se mora plesat, ob tem si človek zaželi da se njihovo muziciranje nikoli ne zaustavi.

Iz uredništva: 

Vladimir Petković je zaposlen kot koordinator in vodja kulturnega programa v MIKKu v Murski Soboti, je tudi sodelavec glasbenega uredništva ter internega DJ kolektiva »L'indiescothèque« v sklopu Radia Terminal. V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota skrbi za promocijo in povezovanje mladih neuveljavljenih ustvarjalcev v regiji in je vodja programskega tima za projekt "Alternativna godba v Murski Soboti".