15.04.2021

Iz moje poslušalnice: Malidah

Kaja Skrbinšek je slovenska pevka in glasbenica, ki deluje pod umetniškim imenom Malidah.

SIGIC

Malidah
Foto: Nika Hölcl Praper

Luxas - Kun

Malidah: Globina atmosfer, eklektičnost kompozicij in detajlno dodelana produkcija izrišejo futuristične zvočne prostore, ki se zlahka kosajo z abstrakcijo, v kateri zadnja leta med drugim deluje tudi angleški producent Lapalux. V kontekstu poglabljanja vase, je tole masterpiece, ki z vsakim naslednjim poslušanjem razkrije nekaj novega.


freekind. - Beauty

Malidah: Nežen, poln duše in izjemnih barv. Kvaliteta Freekind po mojem ne zaostaja za sodelovanjem med Goodgoodnotbad in kanadsko ustvarjalko Charlotte Day Wilson. Kadar se moram opomnit, da je v življenju več dobrega kot slabega, poslušam Beauty na repeat (kakih tridesetkrat:)) in svet postane lepši.


FLO - Left Behind / ft. Gisaza, Jafu & Ghostek) (Left Behind LP, 2021)

Malidah: Ambientalen spremljevalec s sofisticirano izpeljanimi perkusijami, ki s svojo hladno prisotnostjo postavlja kuliso življenju. Najboljši spremljevalec za "hajkanje" po hribih in gozdovih.

Jaša Bužinel: recenzija albuma Left Behind (Odzven)


Hauptman - Sometimes (Finished, not perfect, 2021)

Malidah: Barva Žanovega vokala, dodelana produkcija in nenazadnje duša, ki proseva čez celoten album mi ustvari takojšnje zadovoljstvo primerljivo s tisto ljubeznijo, ki jo prinaša glasba Andreson .Paak-a. Naslov albuma (Finished, Not Perfect) zavaja. Meni se zdi zaključen in popoln.


Haiku Garden - Until Then (Waver, 2016)

Malidah: Zvočni valovi, ki v živo zadanejo še lepše kot na studjjski verziji. Ta skladba me od začetka do konca pelje skozi neke sanjave planjave, kjer je vse mogoče.


Igor Bašin: recenzija albuma Waver (Odzven)


Iz uredništva:

Umetnica Kaja Skrbinšek je v okviru svojega projekta Malidah v samozaložbi izdala dva albuma: Lonely Souls (2016) in Broken Circuits (2021). Delovala je tudi kot pevka dvojca Liamere, ki je ustvarjal med letoma 2015 in 2019. "Pri svojem glasbenem ustvarjanju se gibljem nekje med eksperimentalno elektroniko, trip-hopom in downtempom z zametki pop-a. Pri glasbeni produkciji me vodijo raziskovanje vokala kot inštrumenta, pretežno minimalistična uporaba besedil, vpeljevanje zvočnih atmosfer ter plastenje cikličnih kompozicij. Včasih me zanese v kontempliranje o prihodnosti glasbe skozi raziskovanje in uporabo različnih inovacij na področju haptičnih midi kontrolerjev, sicer pa me pri kreativnem procesu vodi želja po ustvarjanju zvočnih filmskih izsekov, ki posredno izrišejo moje intimno doživljanje sveta," je o svojem ustvarjalnem procesu spregovorila Malidah.

Malidah - Don't Know (Broken Circuits, 2021)


Špela Cvetko: recenzija albuma Broken Circuits (Odzven)