13.04.2020

Iz moje poslušalnice: Nina Korošak-Serčič

Dekle, ki je nekdaj energijo sproščalo na tatamiju, zdaj to počne za bobni. V poslušanje vam ponuja pet svojih favoritov.

SIGIC

Nina Korošak Serčič
Foto: Hristina Trajkoska

Taja ft. EmkejNi važno

Nina: To pesem sem izbrala saj me je takoj pritegnila Tajina zgodba, njeno sporočilo. ''Ni važno nam kako izgledamo, raje povejmo si da lepe smo'' sočutje in iskrenost bi morala biti na prvem mestu. Zavedanje, da nas samo ljubezen lahko reši in poveže. Seveda pa nam je Taja še za poslastico ponudila Emkej-a, meni osebno enega najboljših slovenskih reperjev. Right on Taja!

Hauptman – Send me flying

Nina: Yup, spomnim se trenutka, ko sem prvč slišala ta komad in sem bila: ''YES''!! To je moment ko enostavno padeš v glasbo in se tvoje telo kar avtomatsko premika po beat-u. Super besedilo, odlična produkcija in the best izvedba!

Okustični  – Enkratna, neponovljiva

Nina: ''Enkratna, neponovljiva'' je enostavno komad, ki se ti zasidra v tvoj vsak dan. Tako se kar naenkrat zgodi, da si ga poješ. Enostavno ENKRATEN! Odlični vokali pordprti z super aranžmani. Definitivno predlagam celoten album Okustični in Jadranka Juras – Enkratna Neponovljiva!

Jaša Lorenčič: recenzija Pogumno, ponosno, pri nas (Odzven)

Wckd Nation – The Swan King

Nina: Wckd Nation definitivno prinaša svežino na našo slovensko neo-soul sceno. Njihovo glasbo ter energijo vidim tako na slovenskih, kot tudi na tujih odrih. Kamor si tudi sami želijo. Ta komad sem izbrala ker mi je super chill ter juicy ;)  Vedno znova se veselim njihovega novega singla!

Patricija Škof & Tilen Beigot – Orion

Nina: Wooow… Patricija in Tilen te enostavno popeljeta.. To je bilo prečudovito darilo, saj sta prav na moj rojstni dan izdala Orion, ki je hkrati ena mojih najljubših slovenskih balad. Tako preprosto, lepo in emotivno. Povabita te v njun svet, katerega ne želiš zapustiti. Hvala vama Patricija in Tilen!

Iz uredništva:

Nina Korošak-Serčič je med študijem dobila mnoge priložnosti, za največjo šteje sodelovanje z izjemno Sheilo Jordan. Kanec prepoznavnosti je že dosegla s sodelovanjem v zasedbi JazzLadies, ki so se pred leti udeležile showa Slovenija ima Talent. V zadnjem času ustvarja v zasedbi freekind z izjemno vokalistko Saro Ester Gredelj. Pred kratkim je luč sveta ugledal njun “prvi”, ki vam ga ponujamo v poslušanje.