26.05.2021

Iz moje poslušalnice: Matej Virtič

Danes poslušamo s pevcem, beatboxerjem in zborovodjem Matejem Virtičem.

SIGIC

Matej Virtič
Foto: Jure Horvat

Matej: Ob pesmih ptic v teh časih poslušam tudi veliko glasbe, seveda tudi slovenske. Tule je moj izbor.

Jadranka Juras - Tih deževen dan (2020)

Matej: Jadranko občudujem tako in drugače. Tokrat sta z Janijem Hacetom poskrbela za posodobljeno verzijo prve evrovizijske pesmi v samostojni državi. Te dni lahko sanjamo boljši svet, še bolje pa bo, če naredimo kaj za boljši jutri.

Okustični - Moja mama (2021)

Matej: Sveža, izvrstna priredba pesmi, ki se je bolj od originala spominjam v izvedbi zasedbe Videosex. 

Lamai - Spet te slišim (Tam, 2017)

Matej: Pesem Spet te slišim sem pred časom priredil za a cappella izvedbo, zapeli smo jo tudi na sopevkinem poročnem obredu. Vsakič me sooči z mojimi odnosi in me uči boljših. Ko bi si kot družba le znali prisluhniti in se razumeti.
Jaša Lorenčič: Pastelni prvenec nalezljivega šepeta (Odzven) 

Proper - Rad bi jo videl (Naprej, 2017)

Matej: Skupina Proper me je osvojila s kombinacijo odlične produkcije, domiselne in zrele glasbene spremljave ter neposrednostjo in mnogobarvnostjo vokala. Album Naprej se med vožnjo z avtomobilom pogosto večkrat "obrne", oblikoval sem tudi odlične spremljevalne vokale.

Jana Tavčer - Vsakomur (2021)

Matej: Prijateljica Jana, ki je precej časa prepevala v mojem gospel zboru in poprijela za kar nekaj solističnih delov, je s pred kratkim izdanim prvim singlom napovedala snemanje prvenca. Avtorica glasbe, tekstopiska in čutna vokalistka, o kateri bomo zagotovo še veliko slišali. Sporočilo pesmi Vsakomur mi je zelo blizu in ga skušam vsakodnevno udejanjati.

Iz uredništva:
Matej Virtič je a cappella entuziast, pevec, beatboxer, zborovodja (Bee Geesus, Sankofa), član več skupin (Bassless, A-Kamela, 4Given) in ustanovitelj Slovenske a cappella skupnosti.