08.04.2021

Iz moje poslušalnice: Anja Strajnar

Tokrat poslušamo z Anjo Strajnar - pevko, pevsko pedagoginjo in avtorico glasbe.

SIGIC

Anja Strajnar
Foto: Ajda Martinčič

Papir – Objem (Po viharju, 2010)

Anja: Ena od slovenskih skladb, ki jo rada izvajam v živo tudi sama. Roku Vilčniku, Marku Gregoriču in Sebastjanu Duhu je z zasedbo glasbenikov uspela prava mala mojstrovina.

Sladica ft. Urban Lutman - Manjkaš mi (2020)

Anja: Urban Lutman ga prav prijetno groova v skladbi, pod katero se je podpisala top ekipa. Sladica je projekt, pri katerem bi kot vokalistka z veseljem sodelovala, saj mi je všeč inovativen pristop k iskanju soundov in preplet hudih vokalov z mojstrsko kombiniranjem instrumentov. Pa naj še kdo reče, da soul po slovensko ni možen.

Okustični - Enkratna, Neponovljiva (Enkratna, neponovljiva, 2019)

Anja: Kot pravi že sam naslov, je skladba preprosto enkratna in jo rada poslušam, ko se želim napojiti z lepim glasom in besedilom. Bravo ustvarjalcem za tako nepozabno skladbo, ki se bo zagotovo vgravirala v spomin slovenskega poslušalstva do nadaljnjega.
Jaša Lorenčič: Pogumno, ponosno, pri nas (recenzija v Odzvenu)

Olivija - Kadar sva sama    

Anja: Od nekdaj sem prepričana, da je to ena najlepših slovenskih skladb, kar jih je bilo kadarkoli napisanih. Besedilo in ta čudovita glasbena obleka, zlita s prečudovitim Severnimi glasom, pa kaj človek še potrebuje?!

Počeni škafi – Dunaj (Dunaj, 2020) 

Anja: Unikatni. Drugačni. Samosvoji. Počeni škafi. Poklon.
Špela Cvetko: Potepuhi slovenskega šansona (recenzija v Odzvenu)

Iz uredništva:
Anja Strajnar je pevka in pevska pedagoginja, ki je novembra lani izdala skladbo Notranji kres - o notranji moči slehernika. Že 11 je vodja zasedbe Akordika, pred dvema letoma je ustanovila še Anja Strajnar band, v zadnjih letih pa je med drugim nastopila tudi v 4 muzikalih, na koncertnem odru dvakrat sodelovala z Big bandom RTV Slovenija, nastopila na Poletni noči in posodila svoj glas številnim animiranim junakom. Vedno bolj je aktivna na področju pisanja avtorske glasbe in za letošnje leto načrtuje plesno-glasbeni projekt s prav posebno glasbeno noto.