10.07.2020

Iz moje poslušalnice: Ana Čop

Danes glasbo izbira mlada novomeška jazzovska pevka Ana Čop.

SIGIC

Ana Čop
Foto: osebni arhiv

Freekind - This too shall pass (2020)

Ana: Duo dveh super glasbenic in čudovitih oseb. Njuna glasba je popolna iskrenost. Besedila so zelo direktna, zato se te tudi glasba hitro dotakne. Ta skladba je nastala v njunem malem graškem stanovanju med letošnjo karanteno in menim, da je marsikoga, ki jo je slišal v tem čudnem obdobju navdala s pozitivo in upanjem na boljše. Hvala Nina in Sara!

Robert Jukič in Nina Strnad - Pada dež (Ženske, 2015)

Ana: Zame ena najlepših slovenskih skladb! Mir, spokojnost, perfekcija. Vse na svojem mestu.
Matej Krajnc: recenzija albuma Ženske v Odzvenu

Wckd nation - The Swan King (2019)

Ana: Wckd nation je skupina, ki jo spremljam že od njihovih začetkov. Zelo me veseli, da so se v zadnjem letu prebili na slovensko sceno, saj prinašajo veliko svežine in kvalitete. Všeč mi je njihova spevnost, ki se prepleta z jazzom, hip hopom in funkom. Ter seveda Mašin nežen, a obenem zelo prezenten vokal.

Dan D - Novo sonce (Dan 202, 2009)

Ana: Dan D je skupina, ki je imela ogromen vpliv na moje glasbeno udejstvovanje. Lahko rečem, da je bil Tokac kot pevec in tekstopisec moj srednješolski idol! Novo sonce je njihova malo manj znana skladba, morda ni tako radijska, vendar je biser v njihovem repertoarju. Sploh tale izvedba s simfoničnim orkestrom iz koncerta Dan 202.

Zvezdana Novaković ZveN ft. Roya Quartet – Bistra voda

Ana: Umetnica, ki sem jo odkrila šele pred kratkim. Čisto prepozno! Prevzel me je njen vokal in vsestranski pristop do glasbe in umetnosti na sploh. Zadnje čase se tudi sama veliko posvečam odkrivanju ljudske glasbe (predvsem balkanskega območja), zato me odkritje takih specifičnih glasbenikov v Sloveniji še toliko bolj navdušuje.

Iz uredništva:
Ana Čop
se po uspešnem zaključku študija v Grazu odpravlja na študij v Švico. O tem smo že pisali na naši spletni strani. Spodaj čisto sveži single dua ACTS!, v katerem Ana ustvarja skupaj z nemškim pianistom Thilom Seeversem. Dusk je Anina kompozicija, ena izmed skladb z albuma, ki bo izšel septembra letos.