29.12.2017

IZIS #5 - Festival sodobne umetnosti

Letošnji, v en večer (29. december) strnjen program se osredotoča na avdiovizualna dela, prevprašuje zmožnosti avdiovizualne forme kot avtonomne umetniške stvaritve in se pri tem zazira tudi v prihodnost.

SIGIC

IZIS #5 - Festival sodobne umetnosti

Kulturno izobraževalno društvo PINA v tokratni že peti izdaji festivala IZIS vztraja na začrtani poti. Iz obupa nad stanjem podpore sodobni umetnosti v regiji jo je zagnala iniciativa umetnikov in kulturnih producentov, delujočih v slovenski Istri.

Petek, 29. december 2017

ob 21. uri, Art kino Odeon, Izola (vstopnina: 5 EUR)

Tadej Droljc AV performans: Singing Sand

Na festivalu IZIS bo med drugim premierno izvedel novo delo Singing Sand, katerega osnova so vizualni delci, ki s premikanjem ustvarjajo zvok - tok delcev tako ustvarja različne fraze, zvočne barve in ritme. Namen kompozicije je bilo raziskati, kako komponirati s takim materialom bodisi v prosti paradigmi, oz. kako na drugi strani tak material prisiliti, da funkcionira v mreži ritma in harmonije.


ob 22. uri, RIBA, Ulica prekomorskih brigad - pri Srednji gostinski in turistični šoli Izola (vstop na povabilo)

Warrego Valles

Warrego Valles, dvojec Nine Hudej in Nine Belle, po letos izdanem kratkem albumu Location Off (Kamizdat) in v pričakovanju LP-ja v začetku prihodnjega leta, prihaja na IZIS. Nina Hudej je producentka elektronske glasbe, didžejka, promotorka, kuratorka, aktivistka. NinaBelle aka Nina Kodrič je flavtistka, vokalistka, glasbena opremljevalka, pesnica in didžejka. Skupaj, poleg projekta Warrego Valles, soustvarjata tudi glasbeni program kulturnega prostora Pritličje v Ljubljani.


.čunfa

Koprski producent in beatmaker Jan Bajc Funa, delujoč pod imenom .čunfa je do sedaj izdal že albuma Obsolete (Beton, 2016) in Venture (rx:tx, 2017), in ep-ja Analog Mind in 0001618, sodeloval pri kompilaciji obalnih producentov elektronske glasbe Giro (Beton, 2016). Z DIY logiko prežetim projektom RoofTiles ostaja še kako povezan s šele porajajočo produkcijo, ki na raznoraznih strehah v eter medmrežja pošilja posnetke didžejevskih nastopov.


IZLAND

Izolana Gašper Milkovič Biloslav in Marko Vivoda pet let ustvarjata pod imenom Izland. V svojem delu raziskujeta in ustvarjata abstraktne vizualne realnosti, osnovane na eksperimetiranju s principi kimatike in mehanskimi igračami, barvami in kemijskimi poizkusi.