07.12.2021

Mednarodna glasbena delavnica z Reggijem Workmanom in Dré A. Hočevarjem

Inštitut .abeceda vabi k sodelovanju na spletni glasbeni delavnici za improvizacijo, kompozicijo in izvedbo, ki bo potekala od 3. do 7. januarja 2022. Mentorja bosta Reggie Workman, eden najvidnejših ameriških avantgardnih jazz in hard bop kontrabasistov v zgodovini, ter slovenski raziskovalec in skladatelj Dré A. Hočevar.

Press Info

Inštitut .abeceda

Termini in urnik delavnice: 3 – 7.1.2022 (od ponedeljka do petka, od 15.00 do 17.00 ure:

ponedeljek, 3. januar 2022 (mentor: Dré A. Hočevar)

torek, 4. januar 2022 (mentor: Dré A. Hočevar)

sreda, 5. januar 2022 (mentorja: Dré A. Hočevar in Reggie Workman)

četrtek, 6. januar 2022 (mentor: Reggie Workman)

petek, 7. januar 2022 (mentor: Dré A. Hočevar)

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Prijave na info@abeceda.io (prijavi priložite kratek življenjepis):

kotizacija za celo delavnico 50,00 EUR.

Več informacij o delavnici na: info@abeceda.io

Mentorja:

Reginald "Reggie" Workman (Philadelphia, ZDA, 1937) je priznan kot eden najvidnejših ameriških avantgardnih jazz in hard bop kontrabasistov v zgodovini. Je profesor na univerzi The New School College of Performing Arts (COPA), skladatelj in ambasador jazza. Leta 2020 je prejel častni naziv mojster jazza (National Endowment for the Arts Jazz Mastership), ki je najvišja državna nagrada v jazzu. V tandemu s koreografinjo Majo Milenović Workman je leta 2020 prejel Guggenheimovo štipendijo za glasbeno kompozicijo. Workman je v šestdesetih letih pogosto snemal in nastopal z velikani jazza, kot so John Coltrane, Art Blakey's Jazz Messengers, Thelonious Monk, Max Roach, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Eric Dolphy, Gigi Gryce, Booker Little, Roy Haynes, Wayne Shorter, Red Garland, James Moody, Abbey Lincoln, Alice Coltrane, Jeri Allen, Marilyn Crispell, Jeanne Lee, Booker Ervin, Horace Silver, Benny Golson, Cedar Walton, Elvin Jones, McCoy Tyner, Curtis Fuller, Yusef Lateef, Pharoah Sanders, Herbie Mann, Archie Shepp, Clifford Jordan, Bobby Hutcherson, Sonny Fortune, Billy Harper in David Murray.

Dré A. Hočevar (Ljubljana, 1987) je slovenski skladatelj in raziskovalec. Trenutno živi v Amsterdamu na Nizozemskem in opravlja doktorski študij kompozicije na oddelku CeReNeM, Univerze v Huddersfieldu v Angliji. Osrednja tema njegovih raziskav in kompozicijske prakse so .meta [dinamični sistemi formacije, aplikacije in analize kognitivnega aparata]. Dré A. Hočevar je umetniški vodja in ustanovitelj .abecede, Inštituta za raziskave umetnosti, kritične misli in filozofije. Redno predava, vodi delavnice in seminarje na področju kompozicije, teorije in raziskav. Njegovi mentorji so med drugimi Steve Lehman, Peter Ablinger, Joe Morris, Michael Carvin, Alexander J. Harker in Aaron Cassidy.

Reggie Workman
Dré A. Hočevar