16.11.2023

Mednarodni festival generativnih umetnosti - Adela

Društvo Ljudmila predstavlja Adelo, nov letni festival, posvečen raziskovanju generativne umetnosti skozi prizmo odprtokodnih in alternativnih tehnologij, ustvarjalnega kodiranja, medijske arheologije, izdelovalnih procesov in eksperimentalne elektronike.

Press Info

Mednarodni festival generativnih umetnosti - Adela

Adela se osredotoča na razpiranje materialnih in kulturnih vidikov generativnih sistemov ter spodbuja alternativne vstope v njihovo raziskovanje – skozi prizmo odprte kode, ustvarjalnega kodiranja, medijske arheologije, izdelovalnih procesov in eksperimentalne elektronike – za vzpostavitev transformativnih praks in estetik nasproti prevladujočim tehnokulturnim tokovom.

Adela letos sondira in modelira generativne analogno-digitalne preplete, ki tradicionalne tehnike združujejo z avtomatiziranimi procesi in področje generativnosti razprostirajo onkraj delitve med virtualnim in materialnim, mehanskim in računalniškim.

Osrednji del programa – delavnica, sejem generativnih umetnosti Parameter in večerni algorave – se bo odvil v soboto, 18. novembra 2023, v Centru urbane kulture Kino Šiška.

Uvodni in sklepni del festivala bosta potekala v osmo/zi. Odprl se bo z večerom improviziranega kodiranja v živo From Scratch v petek, 17. novembra ob 20. uri, sklenil pa z Digitalnim obrokom in zaključnim druženjem v nedeljo, 19. novembrom ob 15. uri.