21.04.2022

Algopolis: Mednarodni festival kodiranja v živo

Prihaja mednarodni festival Algopolis, ki se bo 5. in 6. maja odvijal v prostoru združevanja umetnosti, znanosti, tehnologije in humanistike - osmo/za in Cukrarna.bar-u.

Press Info

Algopolis Mednarodni festival kodiranja v živo

Ljudmila ob 10. obletnici gibanja algorave ponosno predstavlja vrhunec večletnih prizadevanj za popularizacijo kodiranja v živo: Algopolis bo v Ljubljani zbral mednarodno skupnost najbolj aktivnih in prodornih koderk, hekerjev in raziskovalk, ki vas bodo popeljali v ozadje svojega ustvarjalnega procesa.

KDAJ: četrtek in petek, 5. in 6. maj 2022
KJE: osmo/za in Cukrarna.bar


Dvodnevni festival se bo v četrtek odprl z razstavo Anne Carreras v osmo/zi, kulminiral pa v petek zvečer v Cukrarna.baru. Algopolis je prvi pravi ljubljanski Algorave, na katerem bo vaše plesne korake programiralo 11 ustvarjalk in ustvarjalcev. Raziskovalci po srcu pa se lahko pridružite tudi na delavnicah ustvarjalke platforme Hydra Olivie Jack in alkimista kode in zvoka Tima Hooglanda.

Četrtek, 5. maj 2022

16:00 | Hibridni vmesniki (delavnica vizualizacij z Olivio Jack): https://bit.ly/hibridni-vmesniki
20:00 | Luka Frelih, Jurij Podgoršek & Rob Canning: Wavey Wind (Predstavitev in nastop z motion senzorjem, razvitim na mariborskem hekatonu)
20:30 | Otvoritev razstave Anna Carreras: Live TOPS M-1 kodiranje

Hibridni vmesniki: Risanje in koda
Live coding delavnica vizualizacij z Olivio Jack

KDAJ: četrtek, 5. maj 2022 | 16:00-19:00
KJE: osmo/za
PRIJAVE: do torka, 3. maja, na delavnica@ljudmila.org

Olivia Jack, avtorica okolja Hydra, bo na delavnici udeležence spoznala s svojim novim hibridnim vmesnikom za kodiranje v živo, ki urejanje kode povezuje z risanjem. Poimenovala ga je Fubbles, kot okrajšavo function scribbles oz. funkcijskih krac.

Petek, 6. maj 2022

17:00 | Live Coding 101 (glasbena delavnica s Timom Hooglandom): https://bit.ly/live-coding-101
21:00 | ALGORAVE - praznovanje 10. obletnice algoravea z mednarodno zasedbo: Patrick Borgeat, Chigüire, Saskia Freeke, Timo Hoogland, Olivia Jack, LinaLab, Ivan Paz, Blaž Pavlica, Roger Pibernat, Luka Prinčič, Turbulente (v Cukrarna.baru): https://bit.ly/algorave22

Prvi pravi algorave v Ljubljani!

KDAJ: petek, 6. maj 2022 ob 21.uri
KJE: Cukrarna.bar

Na edinstvenem srečanju live coding skupnosti bo vaše plesne korake v živo kodirala mednarodna zasedba 11 ustvarjalk in ustvarjalcev.

Nastopajoči:

Blaž Pavlica, Patrick Borgeat, Luka Prinčič, LinaLab, Chigüire, Roger Pibernat. Timo Hoogland, Iván Paz, Olivia Jack, Saskia Freeke, Turbulente.

Vstop prost!