14.06.2016

Okrogla miza o popustih pri plačevanju nadomestil kolektivkam

Ekonomska upravičenost popustov pri plačevanju nadomestil kolektivni organizaciji in s tem povezana sodna praksa. Okrogla miza bo v torek, 21. junija ob 12. uri v Maxi klub salonu.

Press info

GLOSA

Sindikat kulture in narave Slovenije – GLOSA vabi na okroglo mizo z naslovom Ekonomska upravičenost popustov pri plačevanju nadomestil kolektivni organizaciji in s tem povezana sodna praksa, ki bo potekala v torek, 21. junija 2016, med 12. in 13.30 uro v Maxi klub salonu, v 1. nadstropju nakupovalne hiše Maximarket.

Izhodišče okrogle mize bo študija prof. dr. Marka Hočevarja z ljubljanske ekonomske fakultete z naslovom Ekonomska analiza upravičenosti razlik v višini nadomestil IPF-ja za istovrstnega uporabnika glede na operativne stroške. Predstavili bodo primere dobre prakse iz tujine, za tem bo sledila okrogla miza, na katero so povabili  pravnega strokovnjaka prof. dr. Gorazda Trpina, prvega direktorja Urada RS za intelektualno lastnino v samostojni Sloveniji in kasneje stalnega predstavnika Slovenije v Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino ter pri Svetu za TRIPS v Svetovni trgovinski organizaciji,  dr. Bojana Pretnarja in direktorja Zavoda za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije Viljema Marjana Hribarja.

Organizator prosi, če svojo udeležbo lahko potrdite na naslov info@glosa-skg.si, in sicer do petka, 17. junija 2016, do 12. ure.