10.03.2017

Ostajajo na strani šibkejših

Čeprav je za skupino Demolition group težko obdobje, so njeni člani pričeli z delom na novem albumu, ki ga nameravajo izdati letos pozno jeseni.

Dušan Mijanović

Demolition Group

Demolition Group, ki so bili ustanovljeni leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine Gastrbajter's, so leta 2015 pri založbi Sintetic Production, izdali svoj deveti studijski album Zlagano sonce. Nato se je skupina zaradi nesoglasij glede nadaljnjega delovanja razšla z ustanovnim članom saksofonistom Jožetom Pegamom in kitaristom Matijo Lapuhom. Kljub mnogim dilemam je skupina ohranila ustvarjani naboj in se v letu 2016 posvetila pripravi novega materiala, ki ga namerava izdati letos pozno jeseni. Prvi singl iz prihajajočega albuma nosi naslov Zvezde. Skupini sta se pridružila saksofonist Aleš Suša in kitarist Petar Stojanović, ki poleg bratov Tomija in Ivana Gregla na basu in bobnih, testopisca in pevca Gorana Šalamona in Matjaža Pegama, ki skrbi za zvok, produkcijo in vse ostalo predstavljajo aktualno zasedbo Demolition Group.

Zelo kmalu se Demolition Group odpravljajo tudi na krajšo ogrevalno turnejo po slovenskih klubih, ki jo bodo začeli v domačih Brežicah.

11. marec: MC Brežice
18. marec: MKNŽ Ilirska Bistrica
25. marec: Klub Wetrinsky Maribor
1. april: Baza Ajdovščina
6. april: Orto-Fest Ljubljana
19. maj: Hangar Izola
27. maj: Bevog Gornja Radgona
17. junij: Lendava Truckers Fest