12.05.2021

Razsrediščenja

Cikel Razrediščenja stremi k spodbujanju glasbenega dogajanja v lokalnih prostorih in povezovanju le-teh z geografsko širšo sceno.

Press Info

Razsrediščenja

Zavod Sploh se v letošnjem letu v koprodukciji z GT22 podaja v Maribor. Skupni imenovalec vseh sodelujočih je brezkompromisni spust v eksperimentalne poizkuse in iskanje novih glasbenih vsebin, tem in oblik.

Razsrediščenja tvegajo nepreverjene kombinacije, ki zagotavljajo živost in nepredvidljivost, predstavljajo izziv pestri sceni in jo s tem silijo v vedoželjno soočenje same s seboj. Izpostavljanje domačega glasbenega ustvarjanja je ključnega pomena za zavedanje o aktivnosti in bogastvu lokalnega raziskujočega delovanja, pa tudi za redno preverjanje in reflektiranje. Cikel tako ponuja možnost za vpogled v sodobne prakse eksperimentalnega značaja. Gre torej za pomemben segment v celovitem in sistematičnem vzpostavljanju okolja za informirano in razmišljujočo glasbeno prakso. Z izborom ustvarjalcev, izvajalcev in vsebin nameravajo spodbujati trajnejše sodelovanje in kontinuiteto.

Program za leto 2021 je zasnoval Igor Bezget. Dogodek je začetek dolgotrajnejšega delovnega procesa. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava na: spelca200@gmail.com.

Sreda, 12. maj 2021 ob 20. uri, GT22 - Maribor
Razsrediščenja #1


Urška Gajšt - glas
Dejan Berden - električni klavir
Domen Gnezda - modularni sintetizator zvoka, električna kitara

Borut Žerdoner - tabla
Grega Kozar  - saksofon
Tea Vidmar - glas

Sreda, 19. maj 2021ob 20. uri, GT22 - Maribor
Razsrediščenja #2

Ariel Vei Atanasovski, Vid Drašler

Gaja Klas, Sanjin Jašar, Andrej Fon

Blaž Švagan, Jure Boršič, Tadej Kampl, Nino Mureškič

Sreda, 26. maj 2021ob 20. uri, GT22 - Maribor
Razsrediščenja #3