24.02.2020

Slovenski nacionalni mladinski orkester

Tudi letos se bodo mladi glasbeniki v starosti od 12 do 19 let zbrali na Poletnem orkestrskem kampu v Ljubljani. Potekal bo od 17. do 28. avgusta.

SIGIC

Slovenski nacionalni mladinski orkester
Foto: SNMO

Slovenski nacionalni mladinski orkester je projekt, v katerem najdejo prostor mladi, ki se imajo možnost družiti ustvarjati, se navdušujejo za glasbeno umetnost in umetnost nasploh, tkejo prijateljske vezi in napredujejo.

Priznani strokovnjaki z različnih glasbenih in drugih umetniških področij spodbujajo razvoj osebnosti in sposobnosti posameznikov. Obenem krepijo in nagovarjajo njihov čut za odgovornost ter odnos do družbe, solidarnost in humanost.

Poletni orkestrski kamp je namenjen navduševanju mladih za glasbo vseh oblik in žanrov. #POK je v obliki aktivnih glasbenih počitnic odprt za vse mlade izvajalce primerne razpisane starosti, ki si želijo sodelovati v orkestru, izkusiti ustroj velikega ansambla in se udeležiti še drugih aktivnosti, ki so namenjene krepitvi njihove samozavesti in uspešnega nastopanja ter zaupanja vase.

Aktivnosti podpirajo znanje in izkušnje, ki jih mladi pridobijo v glasbenih šolah, jih oplemenitijo, jim dodajo drugo perspektivo ter jih poglobijo. Mladi tako na odru izživijo ves svoj potencial in se ga naučijo uporabljati v skupini, ki je zanje novo delovno okolje. Zato so tu v prvi vrsti najpomembnejše glasbene delavnice z mentorji za posamezne instrumente ali orkestrske skupine. Delavnice, ki odpirajo spekter drugih umetnosti in spretnosti, pa so namenjene boljšemu osebnostnemu delu v skupini, razvijanju samostojnosti in samozavesti in odnosom vrstnik – vrstniku.

V drugi ediciji #POK bo simfonični program zgrajen okrog mednarodno aktivnega prekmurskega pianista in kantavtorja Dominika Bagole BALLADERA. Dirigentka orkestra je Živa Ploj Peršuh.

Več informacij in prijava: TUKAJ