14.07.2016

Sonc Festival, Galerija Božidar Jakac, Slovenska filharmonija, Cerkev sv. Petra; 14., 15. in 16. julij 2016

Sonc Festival je komorni festival, ki ga je ustanovila slovenska violinistka Tanja Sonc. Odvijal se bo v Radečah, gostje festivala pa se bodo s koncertom predstavili tudi v Ljubljani in Kostanjevici na Krki.

Press info

Sonc Festival

Kostanjevica na Krki, Ljubljana, Radeče

Sonc Festival

14. julij 2016 ob 20. uri, Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki
15. julij 2016 ob 20. uri, Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije, Ljubljana
16. julij 2016 ob 20. uri, Cerkev sv. Petra, Radeče

Tanja Sonc violina
Alican Süner violina
Ribal Molaeb viola
Sary Khalifé violončelo

W. A.Mozart: Duo za violino in violo v G-duru, KV 423
D. Šostakovič: Godalni kvartet št.7, op.108
F. Schubert: Quartettsatz v c-molu, n.12, D.703
B. Smetana: Godalni kvartet št.1 v e-molu

Sonc Festival bo gostil mednarodne glasbenike, ki bodo ustvarjali komorno glasbo  na visokem umetniškem nivoju, ter obenem spoznavali lepote Slovenije.
Letos bo festival gostil tri glasbenike, ki študirajo na prestižnih univerzah v Evropi.

Umetniška voditeljica festivala, Tanja Sonc, je zmagovalka Brahms tekmovanja in mnogih drugih  mednarodnih tekmovanj. Po študiju v Ljubljani in Salzburgu  nadaljuje svojo pot v Zürichu, kjer trenutno študira solistično diplomo in sodeluje v Tonhalle orkestru.

Iz Turčije prihaja Alican Süner, mednarodno uveljavljen violinist, zmagovalec Max Rostal ter Postacchini tekmovanja, član Karajan Akademije Berlinske Filharmonije. Trenutno študira in živi v Berlinu.

Iz Libanona je Ribal Molaeb, violist, ki po študiju v Salzburgu nadaljuje svoj podiplomski študij na Dunaju, je član West-Eastern Divan orkestra pod taktirko maestra Daniela Barenboima in ustanovitelj Molaeb Festivala v Libanonu.

V  Libanonu rojeni Sary Khalifé, čelist, je diplomiral na Conservatoire National Supérieur de Musique, deluje v Al-Mayadine Ensemble, ki pod vodstvom Marcela Khalifé igra tradicionalno in impovizirano glasbo.

Več o festivalu