04.12.2019

Bassless med nominiranci za nagrade organizacije CASA

Združenje za sodobno a capella glasbo (CASA) vsako leto podeljuje nagrade najboljšim ustvarjalcem a capella glasbe in tako že 25 let skrbi za širjenje te vedno bolj popularne zvrsti.

Tanja Benedik

Bassless med nominiranci za nagrade organizacije CASA

Podeljujejo dve vrsti nagrad – za najboljše zvočne posnetke (CARA) in za najboljše videe (AVA). Nominacijo in končno drugo mesto si je vokalna skupina Bassless že prislužila leta 2017 za videospot Stuck (Caro Emerald). Tokrat sta nominaciji dve - v kategoriji najbolj humoren videospot (Best Humor Video) in v kategoriji izreden kostum / makeup (Outstanding Costume / Makeup) se bo za nagrado potegovala njihova priredba skladbe Swiss Lady (v originalu jo je prepevala skupina Pepe Lienhard Band na tekmovanju za evrovizijsko popevko leta 1977). Rezultati bodo objavljeni februarja v Los Angelesu.

Bassless deluje od leta 2013 in izvaja priredbe mnogih glasbenih zvrsti, pa tudi lastne avtorske skladbe. V skupini pojejo Matej in Kristjan Virtič, Karin Možina, Nastja Vodenik in Klemen Brezavšček. V zadnjih letih se jim odpirajo tudi vrata na mnoge tuje odre. Trikrat so v okviru velikih dogodkov za poslovne partnerje priznane francoske modne hiše nastopili v Aziji (Šanghaj, Busan, Tajpej). Predstavljajo pa se tudi po Evropi (Slovaška, Italija, Avstrija), zadnje čase pa tudi večkrat v Švici.