11.02.2020

Dvojno slavje skupine Bassless

8. februarja so v Los Angelesu podelili mednarodne a capella nagrade AVA. V močni konkurenci je skupina Bassless osvojila eno prvo in eno drugo nagrado.

SIGIC

Dvojno slavje skupine Bassless

Vokalna skupina Bassless je po nagradi AVA posegla že leta 2017, ko je z videom Stuck (Caro Emerald) osvojila drugo mesto. Letos pa ji je v kategoriji za najboljši kostum/masko uspel veliki met, drugo mesto pa ji je pripradlo v kategoriji za najbolj humoren video. V obeh kategorijah so sodelovali s priredbo skladbe Swiss Lady (v originalu jo je prepevala skupina Pepe Lienhard Band na tekmovanju za evrovizijsko popevko leta 1977).

Skupina je nastala leta 2013 in hitro osvaja tudi tuje odre. V njej pojejo Matej in Kristjan Virtič, Karin Možina, Nastja Vodenik in Klemen Brezavšček.

Peterica, ki je lani izdala svoj prvi album, v bližnji prihodnosti načrtuje objavo video posnetka koncerta, ki so ga lani izvedli v Kinu Šiška, znova pa bodo spet nastopali v Švici, zaradi česar so nagrajeno priredbo prvotno sploh posneli.

Za bolj "firbčne" pa so na povezavi https://www.facebook.com/acappellavideoawards/ objavljeni posnetki nominirancev v vseh kategorijah. Naša skupina se je znašla v "Crème de la crème" svetovne a capella scene.