29.10.2016

Carmina Slovenica, Minoritska cerkev Maribor, 29. oktober 2016

V soboto, 29. oktobra bo v Minoritski cerkvi v Mariboru Koncertni zbor Carmina Slovenica pod dirigentskim vodstvom Karmine Šilec s premiero koncerta francoske glasbe élégance à la française otvoril letošnjo koncertno sezono.

Press info

Carmina Slovenica élégance à la française

Minoritska cerkev Maribor

Carmina Slovenica élégance à la française

Sobota, 29. oktober 2016 ob 20. uri

Vstopnina: 10 EUR

Koncertni zbor Carmina Slovenica
Tatjana Dvoršak, orgle, klavir
Dirigentka: Karmina Šilec

Francija je od nekdaj “kulturna valilnica”: od srednjeveških trubadurjev, pomembnih glasbenih središč v renesansi, baročnih mojstrov, kot sta François Couperin in Jean-Philippe Rameau, vse do opernih skladateljev, na primer Jean-Baptiste Lully, Georges Bizet, Jules Massenet in Léo Delibes. To njeno vlogo nedvomno potrjujejo tudi imena Hector Berlioz, Francis Poulenc, Maurice Ravel, Eric Satie, Camile Saint-Saëns, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Olivier Messiaen, Pierre Boulez, Edith Piaf in drugi.

Eleganca po francosko je zbir del francoske vokalne glasbe, izbor mojstrovin za ženske zbore, prava glasbena odisejada skozi čas. Znanim skladateljskim imenom pa smo dodali tudi nekaj manj znanih. Eklektični program je spoj glasbe in zgodb ter je tako resnično “odkritje in ponovno odkritje”.