28.12.2020

Ch0xSUP: Sara Renar / Gašper Torkar / Popka - Dimitrije Dimitrijević / Katja Šulc + Kalu

Ljubljanski klub KUD Channel Zero in Studentska Udruga Pula
združujeta moči in na koncu leta predstavljata dva spletna koncerta hrvaških in slovenskih glasbenikov. Prvi se bo odvil v ponedeljek, 28. decembra 2020 ob 21. uri, naslednji pa na silvestrovo.

Press info

Ch0xSUP: Sara Renar, Gašper Torkar, Popka

Na prvem dogodku se bodo predstavili ena najaktivnejših in najprepoznavnejših hrvaških kantavtoric ta hip Sara Renar, slovenski producent in zvočni umetnik Gašper Torkar in obetavni mladi pulski kantavtor Popka.

Koncert bo hkrati predvajan na FM frekvenci Radia Rojc in Youtube kanalu kluba Channel Zero.

Podpri Channel Zero: https://gogetfunding.com/podpora-klubu-channel-zero/...

Ponedeljek, 28. december 2020 ob 21. uri

Sara Renar
je večkrat nagrajena zagrebška kantavtorica in ena najbolj čislanih mladih glasbenic na Balkanu. Do sedaj je izdala tri albume, s katerimi je požela kar nekaj nominacij za hrvaško glasbeno nagrado Porin. Nazadnje je izdala live album Gdje povlačiš crtu, ki ga je predstavila tudi na ljubljanskem festivalu Indigo. Za leto 2021 napoveduje novo izdajo.

https://youtu.be/mDZYCaP9CnY

Gašper Torkar je ljubljanski producent in zvočni umetnik, ki poleg raziskovanja elektronske klubske glasbe redno ustvarja tudi za gledališča in umetniške instalacije. Njegov debitantski EP Dreams of Others je izšel pri osrednji domači založbi za elektronsko glasbo Kamizdat.

https://youtu.be/I3t-Ws3QJkw

Dino Popović (alias Popka) je mladi puljski kantavtor, ki se je po razpadu svojih matičnih zasedb Hombe in Via Luče odločil za solistično udejstvovanje. Na koncertu bo predstavil razgiban presek svojega ustvarjanja, ki se bo slej ko prej ovekovečilo tudi na prvencu.

https://youtu.be/TM--bLzXq54


Četrtek, 31. december 2020 ob 20. uri 

Na drugem dogodku se bosta predstavila Dimitrije Dimitrijević, kantavtorski projekt Dimitrija Simovića, ki ga poznamo kot vokalista srbske zasedbe Igralom in slovenska pevka in multiinstrumentalistka Katja Šulc, ki se zadnje čase ukvarja z uglasbljanjem mehiške poezije.

Dimitrije Dimitrijević je kantavtorski projekt Dimitrija Simovića, ki ga poznamo kot basista in vokalista srbske zasedbe Igralom. Pred kratkim je izdal svoj debitantski album Čar-pitanje, na katerem na samosvoj način spaja elemente trip-hopa, bluesa, funka in RnB-ja. Album bo za slovensko publiko premierno predstavil na tokratnem spletnem koncertu.

https://youtu.be/zlOn4QVz93A

Vsestranska glasbenica in vokalistka Katja Šulc za leto 2021 najavlja novi, svoj že četrti album Caricias, ki ga posveča Mehiki in tamkajšnji poeziji. Na njem se prepletajo sodobna, tradicionalna in staroselska poezija, pri sodobni predelavi pa se ji v živo pridružuje Kalu. Na intimnem koncertu iz domačega studia bomo slišali nekaj pesmi, ki jih je Katja posvojila v Mehiki. Uglasbila jih je s pomočjo looperja, s katerim tudi v živo nasnemava, plasti vokal in ukulele. Čuten, sugestiven vokal in glasba, ki igra na srčne strune, hipnotična, emotivna, s pridihom alternativnega popa, world music in elektronike.

https://youtu.be/sqV0C16JXto

Dimitrije Dimitrijević / Katja Šulc