12.11.2016

Cikel Blue Planet: Bowrain, AGD Gustaf, 12. november 2016

V okviru cikla Blue Planet bo v mariborskem AGD Gustaf nastopil Bowrain.

Press info

Cikel Blue Planet: Bowrain,

AGD Gustaf, Maribor

Cikel Blue Planet: Bowrain,

Sobota, 12. november 2016 ob 22. uri

Vstopnina: 5 EUR

Bowrain aka Tine Grgurevič je slovenski skladatelj, pianist in producent. Leta 2012 je pričel nastopati pod imenom Bowrain in leta 2014 izdal svoj prvi album Far Out. Prvenec je bil premierno predstavljen v amsterdamskem Sugarfactory-ju, kateremu je sledilo število nastopov kjer je igral kot predskupina skupinam kot so LAMB, Gaden City Movement, Jessy Lanza, Perera Elsewhere in Arms and Sleapers. Do danes je izdal tri single in dva albuma.

Prejšnje studijske izdaje je ustvaril samostojno, a prihajajoči album Distracted bo sodelovanje z ljubljanskim kitaristom in producentom Mariem Bobojelićem in amsterdamskim bobnarjem Robertom Nitschkejem. Med njegovimi zadnjimi nastopi so Tallinn Music Week (EE), Westway lab festival (PT), MENT Festival in Piano Day Ljubljana (SI).

Na koncertu v dvorani Gustaf v Mariboru se mu bo pridruzil ljubljanski kitarist in producent Mario Babojelić. 'Far Out" spominja na dela Thoma Yorka, Four Teta in Massive Attack. To ni le še en prvenec." je zapisal nizozemski webzin FestivalInfo o Bowrainovem prvem albumu.

Zasedba: Tine Grgurevič, el. klavir, sintetizatorji, laptop; Mario Babojelić, kitara, efekti, laptop