13.04.2017

Festival glasbenih skupin iz Maribora in okolice

Festival Scena 2017, ki ga že osmo leto zapored organizira Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez, bo tudi letos potekal v času velikonočnih praznikov.

Press info

Festival Scena 2017

Festival Scena se je v letu 2010 začel kot pilotni projekt evidentiranja in predstavitve glasbenih skupin znotraj mesta Maribor in okolice. Organizatorji festivala evidenco mariborskih glasbenih skupin v obliki kataloga posodabljajo in tako skrbijo za aktualen pregled glasbenih ustvarjalcev.

Festival glasbenim skupinam iz Maribora in okolice ponuja priložnost, da iz vadbenih prostorov stopijo na oder, in se predstavijo širši publiki. Že uveljavljenim skupinam in posameznikom nudi možnost predstavitve vsakoletne produkcije in glasbenega ustvarjanja in ima tako revijalen značaj. Obenem je Festival Scena svojevrstna priložnost druženja glasbenikov, kjer lahko izmenjajo izkušnje in spoznajo glasbene kolege. Tokrat bo na festivalu 24 glasbenih skupin, kar pomeni, da bo nastopilo več kot 120 glasbenikov. Festival Scena je tako v bistvu skupen projekt KD MC IndiJanez in glasbenikov, ki sooblikujejo mariborsko glasbeno sceno, ohranjajo glasbeno različnost ter nakazujejo stilske smernice.

Festival Scena 2017, ki ga že osmo leto zapored organizira Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez, bo tudi letos potekal vikend pred velikonočnim ponedeljkom,  od petka do nedelje, 14., 15. in 16. marca 2017 s pričetkom vsak dan  ob 20:00 v dvorani ŠTUK. Med prijavljenimi glasbenimi skupinami iz Maribora in okolice, so v KD MC IndiJanez izbrali 24 nastopajočih, ki se bodo zvrstili v treh dnevih.

Vstop na prireditev je prost.

Nastopajoči (po abecednem vrstnem redu za vsak dan):

Petek, 14. april 2017 ob 20. uri

Apoptosis
Ghost B.C.E

Goldhorn
Infected
Lasye
Lipstick Stain
Lost Void

Žled

Sobota, 15. april 2017 ob 20. uri

D'Smokers
Faust
Krokar
MHM
Run2None

Social Problem
The Sticky Licks
Živi zid

Nedelja, 16. april ob 20. uri

Among Twisted
Bleeding Spade

Blutwurst
Happy Vibe
Impulse
Meter Ograje
Oversude

Until Death

Nastopajoči bodo prejeli večkanalske zvokovne posnetke nastopa in profesionalne fotografije s festivala.