23.03.2017

Festival Ljubljana z utečeno ekipo znova pripravlja muzikal – tokrat Vesno

Tudi letos bo festival obogatil nov izviren slovenski muzikal. Veseli nas, da zanimanje za to zvrst raste tudi pri nas in je povzročilo pravi bum med glasbenimi ustvarjalci.

Tanja Benedik

Festival Ljubljana z utečeno ekipo znova pripravlja muzikal
Foto: T.B.

Legendarni film Vesna je navdihnil Gorazda Slaka, ki izkorišča paradnega konja – ekipo, ki je pripravila tudi uspešen muzikal Cvetje v jeseni. Podrobnosti so »skrivali« prav do novinarske konference, pred tem je vabila spremljal zgolj legendarni stavek: »Le kateri genij je dal maturo glih na pomlad…«

Ustvarjalci so povedali, da zgodba sledi filmu, in je zgodba o generacijah. Njeno bistvo je, da ljubezen znova premaga vse ovire. Avtor glasbe je Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak. Vesna bo Flora Ema Lotrič, ki se je verjetno najbolj spominjamo po sodelovanju v izboru Misija Evrovizija pred nekaj leti. Vesna bo še vedno pridna, nežna, morda bo oblekla le malce krajše krilo. Igralec Robert Korošec bo še vedno spoštljiv, a malce bolj »usnjen« Samo, v vlogi Sandija najdemo Boštjana Korošca in v zamenjavi Klemna Bunderlo, kot Krištof pa se bo v takšni produkciji prvič preizkusil Matevž Derenda, sin Nuše Derenda. Le-ta ne bo stala križem rok in bo prvič v življenju nastopila v igralski vlogi tete Ane. Njena zamenjava bo Nuška Drašček, ki bo v muzikalu sicer Samova mama. Nuška je vsestranska multizvrstna pevka, ki se najde v operi, popu in muzikalu.

Kosinus bo Marjan Bunič, v zamenjavi Igor Ribič, Trpin pa Gregor Čušin, v zamenjavi Kondi Pižorn. Pustimo se presenetiti, je dejal Gorazd Slak, glede Vesninega skoka iz letala. Bo pa poslal Floro Emo Lotrič na tečaj bungie jumpinga!?!

Premiera muzikala bo 7. junija v ljubljanskih Križankah.