19.10.2016

Hrupne srede vol. 1, Ambasada ŠKM, 19. oktober 2016

Na prvi ediciji cikla Hrupne srede bodo nastopili: Hollywoodfun Downstairs, Hummingbird in Nyos.

Press info

Hrupne srede vol. 1: Hollywoodfun Downstairs, Hummingbird, Nyos

Ambsada ŠKM, Beltinci

Hrupne srede vol. 1: Hollywoodfun Downstairs, Hummingbird, Nyos

Sreda, 19. oktober ob 19. uri

Vstopnina: 3 EUR

Hollywoodfun Downstairs
Tričlanski bend iz Nove Zelandije agresivnega noise punk zvoka, ki nikogar ne pušča ravnodušnega in ki je lansko leto odigral najboljši koncert v Ambasadi ŠKM, prihaja nazaj v goste iz daljnih krajev! Od zadnjega obiska v Beltincih so delili oder z nekaterimi od največjih imen svetovne rock scene, kot sta Refused in legendarni Buzzcocks! Spomnimo; sodelovali so z Jamesom Goldsmithom, znanem po svojemu delu z skupinami, kot so Die! Die Die!, Cut Off Your Hands, So So Modern i Zowie, njihov zvok pa se pogosto opisuje, kakor da At The Drive srečajo Queens of the Stone Age in celo potegnejo vzporednice s kultnimi Fugazi.

Hummingbird
Solo projekt na osnovi Sylvaina Arnauxa: pesem, kitara, looperji (ex Clan Edison), ustanovljen 2012 in julija 2013 okrepljen z bobni Cédrica Chauveta (igraje pokonci). Glasba dvojice jezdi na blatnih vodah in se spogleduje z post punkom, new wave-om, umazanim bluesom in še čim. Prvi album Prisoner je izšel julija 2014 pri založbi Beast Records in drugi album Evil Glance julija 2015, prav tako pri Beast Records.

Nyos
Skupina je nastala leta 2014, ko sta se Tom Brooke (UK) in bobnar Tuomas Kainulainen spoznala, potem ko se je Tom preselil na Finsko v letu 2013. Njuna vzajemna ljubezen do hrupnih bendov, kave in živih nastopov je spodbudila njuno prvo ploščo Vltava, 26 minuto skladbo, v zimi 2014 in začetku 2015 pa sta že bila na turneji, kolikor je bilo mogoče! Med turnejami sta se delovno umaknila v naravno okolje in v juniju 2016 v Tonehaven Studiu na podeželju osrednje Finske posnela album, poln izgrajenih plasti in tonov od težkih, skoraj "doom-ovsko" naravnanih riff-ov, hitrejših jazzovsko navdahnjenih "math" stvari s kupom post-rock melodij, in občasno vpadnim brenčanjem!