19.03.2020

Iz moje poslušalnice: Tomaž O. Rous - Siddharta

Prvi gost nove rubrike, v kateri predstavljamo slovensko glasbo, ki jo poslušajo in podpirajo raznoliki akterji domače glasbene scene, je Tomaž O. Rous, klaviaturist zasedbe Siddharta.

SIGIC

Tomaž O. Rous - Siddharta
Foto: Marko Alpner

Infected - Duše brez teles (Kolaž, 2018)

Tomaž: Mladi iskalci svojega lastnega izraza z jasnim pedigrejem Zombie + Evanescence. Všeč mi je večplastnost in rahlo izvenkonvencionalna forma.

Jaša Lorenčič - recenzija plošče Kolaž (Odzven)


In The Attic - City Where We Gonna Go (New Fears, 2019)

Tomaž: Trije slovensko-avstralsko-ruski multiinstrumentalisti, ki z drugo ploščo razvijajo in utrjujejo svoj glasbeni idiom. Zdi se, kot da za njih ni meja. Komad ima drive ... on the road.


Blaž - Don’t Listen To This (2016)

Tomaž: Tu ne morem izbrati samo komada, ker cela plata deluje kot eno. Meni eden najbolj navdušujočih albumov pri nas, izjemna melodika, eklektični mikroprijemi in nedojemljiv programming. Sva že eno leto zmenjena za kafe ;)

Žiga Pucelj: recenzija plošče Listen to this (Odzven)


Koala Voice - Vede premikanja (Wolkenfabrik, 2017)

Tomaž: Pomojem edini njihov komad, za katerega sem upal, da napoveduje kreativno razširjanje benda, ki pa je zaenkrat zame izjemen osamelec. Morda pa vendar kdaj. 

Jaša Lorenčič: recenzija albuma Wolkenfabrik (Odzven)


Bowrain - A New Beginning (Distracted, 2017)

Tomaž: Kar cela plata me čisto odpelje marsikam, tudi tja, kjer razmišljam, da bi bila moja kariera podobna, če ne bi bil pristal v Siddharti. Še dobro, da vedno več skladam in ustvarjam filmsko glasbo, mogoče pa kdaj sodelujeva. 

Gregor Bauman: recenzija plošče Disctracted


Iz uredništva: 
Tomaž O. Rous je klaviaturist skupine Siddharta, ene najuspešnejših slovenskih glasbenih zasedb vseh časov. Vse več se ukvarja tudi s komponiranjem filmske glasbe. Spoznali smo ga tudi kot žiranta Špil lige - lige dijaških bendov, srečate pa ga lahko tudi brzečega na gorskem kolesu po osamelih skalnatih strminah. 

Siddharta - A.M.L.P. (Nomadi, 2018)

Jaša Lorenčič: recenzija plošče Nomadi (Odzven)